Mooie vintage bij Modejacht

Vintageliefhebbers kunnen hun vintagehartje ophalen bij Modejacht. De winkel verkoopt online en offline bijzondere kleding, waarvan je zeker weet dat niemand anders ermee loopt. Het motto van eigenaresse Niesje Brinkman is immers: ‘life is too short to wear boring clothes’.

Het begon allemaal met een liefde voor vintage. Niesje Brinkman bezocht vele rommelmarkten en kringloopwinkels op zoek naar bijzondere kleding. In eerste instantie verkocht ze die via Facebook en markten. Ze startte haar webshop en dat liep goed. Nadat ze in de tijdelijke winkel de Leidse Stijl haar pop-up winkel had, begon het te kriebelen. Waarom geen eigen winkel? Ze zegde haar baan op en opende in maart op de Pieterskerk-Choorsteeg haar eigen Modejacht.

Uniek
Wat is er zo leuk aan vintage? „De kans dat je iemand tegenkomt in dezelfde kleding is heel klein. Alle items zijn uniek. Kleding van vroeger is heel mooi. De kwaliteit is heel goed, daardoor gaat het langer mee. De modetrends van nu zijn snel, dat gaat ten koste van de kwaliteit. Daarnaast is vintage natuurlijk goedkoper en duurzaam.”

Vrouwelijk en stoer
In de winkel van Brinkman vind je vooral kleding uit de jaren ’60 tot en met jaren ’90. De stijl is vrouwelijk en stoer. Denk aan bloemenjurkjes met een leren jasje, of cowboylaarzen bij een rokje en bloes. „Dat is ook mijn eigen stijl. Ik combineer vaak vintage met nieuwe items.” Naast kleding en schoenen verkoopt ze ook zonnebrillen, tassen, portemonnees en in de winter komen daar ook mutsen bij. Het goedkoopste item in de zaak is een broche van €4,00, het duurste is een leren jasje van €50,00.

Versterken
In Leiden zie je steeds meer tweedehands- of vintagewinkels opduiken. „Dat vind ik alleen maar leuk. Ik zie het niet als concurrentie, we versterken elkaar juist. Als ik iets niet heb, verwijs ik mijn klanten door naar de andere zaken. De kracht van een klein winkeltje is dat je elke klant persoonlijke aandacht kan geven. Het Pieterskwartier is zo gezellig, er hangt een hele leuke sfeer. Ik zou hier niet meer weg willen.”MEER INFORMATIE


Modejacht
Pieterskerk-Choorsteeg 2, Leiden
Website