Thee, koffie en zooi (met een knipoogje)

Winkelen en theedrinken, dat is het concept van Trasj&Tea. De winkel zit op de voormalige plek van de Artshop.

Eigenaresse Marjolein Overmeer is werkzaam als wetenschapsredacteur, maar ze wilde ook wel eens iets anders dan alleen maar achter de computer zitten. “Ik las in de krant dat het voortaan in de stad mogelijk was om een winkel met ondergeschikte horeca op te starten. Ik kwam net van Ibiza, daar zie je vaker van die mengconcepten. En dat allemaal met zo’n relaxt sfeertje. In Leiden hadden we dat nog niet echt. Daarom leek me het een leuk idee om naast het schrijven een winkeltje te openen.” Trasj&Tea heeft een teacorner, waar je (natuurlijk!) kunt thee drinken, maar ook koffie en verse sapjes. Bovendien zijn er muffins, taart en Marokkaanse hapjes verkrijgbaar.

IMG_2389
Knipoogje
‘Trasj’ staat voor de ‘zooi’ die je in de winkel kunt kopen. “Het is zooi met een knipoogje natuurlijk. Alles is fairtrade, handgemaakt of vintage en goed voor mens en dier. Je komt hier geen massaproducten tegen.” Wat dan wel? Servies bijvoorbeeld, maar ook leren tassen, lampen, sieraden, dromenvangers, kaarsen, kaarsenhouders, kussens, thee, dienbladen en theepotten. Alles in de winkel is te koop, dus ook de stoeltjes in de tea corner. Die waren onlangs verkocht, daarom staan er nu krukjes. Het favoriete product van Overmeer zijn de geurkaarsen.

IMG_2388

Boho
Overmeer noemt haar winkel een bohoshop. “Boho staat voor een samenraapsel van stylen geïnspireerd op vrijheid, natuur en het spirtuele. Je ziet het op Ibiza heel veel. En ik ben zelf ook wel een beetje boho.”

Doorsteeksteegje
De zaak ligt volgens Overmeer op een goede plek. “Het is een doorsteeksteegje. Mensen die vanaf de Haarlemmerstraat naar de Hooglandse Kerkgracht lopen of even snel moeten pinnen, kijken nieuwsgierig mijn winkeltje binnen. Ook loopt de Leidse Loper hierlangs. Ik krijg positieve reacties van voorbijgangers, ze kwamen dit niet eerder in Leiden tegen.” Overmeer droomt ervan om de wereld rond te reizen om spullen bij elkaar te zoeken die ze weer in de winkel kan verkopen. “Ik zou graag naar verre landen willen gaan om mensen daar aan werk te helpen.”MEER INFORMATIE


Trasj&Tea
Hooglandse Kerksteeg 12, Leiden
Website