Leuke kinderkleding bij Tikkeltje

Kledingwinkel Tikkeltje is sinds deze maand verhuisd van Voorschoten naar de Haarlemmerstraat in Leiden. Je vindt er veel kleurige kleding voor kinderen, want dat mag best in het najaar!

Vier jaar geleden namen Yvon van der Mey en haar dochter Miralda Monfils de kinderwinkel Tikkeltje in Voorschoten over. “We kenden de vorige eigenaren, de winkel bestond al ruim dertig jaar en was een begrip in Voorschoten. Het leek ons heel leuk om de winkel over te nemen,” vertelt Van der Mey. De twee zijn zelf echte Leidenaren. Monfils: “Het liep de laatste tijd een beetje terug in het dorp. Er zijn wel veel kinderen, maar hun ouders gaan ergens anders winkelen. In Leidschendam, Zoetermeer en in Leiden. Daarom besloten we om te verhuizen. We wonen zelf in de stad, het is onze thuishaven. De keuze voor Leiden was daarom snel gemaakt.”

Kleurige winter
Tikkeltje is een winkel voor kinderen. Er wordt voornamelijk kleding verkocht voor kinderen van nul tot en met zestien jaar. Monfils: “Je kunt beter zeggen: kleding vanaf maat 50 tot en met 176. Niet elke zestienjarige heeft dezelfde maat namelijk.” Je vindt er merken zoals B Nosy, Tygo & Vito, Born to be Famous, Super Rebel, Kidz Art en Losan. Het gaat om truien, shirts, broeken, jassen, jurken, rokjes, rompertjes en pyjama’s voor jongens en meisjes. Van der Mey: “We willen met Tikkeltje betaalbaar zijn. We zijn het middensegment, het goedkoopste in de winkel is een sokje van €2,95, het duurste een winterjas van €65,00.” Momenteel hangt de wintercollectie in de winkel. Monfils: “We hebben veel kleurrijke items. Je ziet in andere winkels vaak grijs en zwart in het najaar, wij hebben juist ook roze en oranje. In de winter mag je best wat kleur bekennen.” Wat goed verkoopt is de jog jeans: een spijkerbroek die als een joggingbroek zit. Van der Mey: “We hebben een paskamer in de winkel. Moeders en vaders kunnen met en zonder hun kinderen komen, vaak zie je ook een oma in de winkel die iets leuks wil kopen voor haar kleinkind.” Naast kleding zijn er ook accessoires zoals grote hydrofiele doeken, knuffeldoekjes, slofjes, nachtlampjes en houten speelgoed.MEER INFORMATIE


Tikkeltje
Haarlemmerstraat 206, Leiden
Website