Nieuw in Leiden: Moscow at Sea

Moscow at Sea is, de naam doet het al vermoeden, een visrestaurant. Op de kaart natuurlijk veel vis, maar ook verwijzingen naar Moskou. 

Chef-kok Matthijs Romeijn vertelt: „Op de kaart staat puur eten met Portugese invloeden. Elke dag worden er verse producten afgeleverd. We proberen zo duurzaam mogelijk te werken.” De verwijzing naar Moskou zie je terug in kaviaar en andere Russische hapjes en drankjes op de kaart. Je kunt kiezen uit plateau fruits de mer, dorade, tarbot, kreeft, sliptong, zalm, fish and chips, maar ook vlees zoals entrecote en steak tartare.  Als bijgerechten staan er verse frites, gegrilde groene asperges en botersla op de kaart. Het restaurant is open voor koffie, lunch en diner.

Restaurantmanager Ashley Ann Koeleman: „En borrels. We zijn van plan om leuke borrels te organiseren. Aan de bar is het prima borrelen.” Bij de borrel worden bites zoals charcuterie, calamaris en bitterballen geserveerd. Het restaurant is industrieel ingericht met natuurlijke materialen zoals hout, beton en staal. Het restaurant is over twee verdiepingen. Beneden is er plek voor 65 personen, boven, waar ook de open keuken en de chefs tabel is, passen er 48.

In een restaurant dat bij een kledingmerk hoort, moet het personeel er natuurlijk wel modieus bij lopen. Koeleman: „We lopen op sneakers en een topje met streepjes, dat verwijst naar het maritieme. De mensen in de keuken dragen stoere kombuizen van spijkerstof. Helaas heeft Moscow geen keukenlijn!”MEER INFORMATIE


Moscow at Sea
Breestraat 66, Leiden
Website