Binnenkijken bij Terpen Tijn 4art

Een tijdje geleden won deze winkel de Leidse Etalagewedstrijd. Reden genoeg om een bezoekje aan de speciaalzaak voor kunstschilder- en tekenmaterialen te brengen.

Terpen Tijn bestaat al bijna 27 jaar in de stad. De huidige eigenaar Chris nam de winkel samen met haar broer in 1991 over, toen was het nog gevestigd aan de overkant van de huidige locatie op de Nieuwe Rijn. “Ik ben zelf altijd creatief geweest, ik hield van tekenen en schilderen. Zo kwam ik bij deze winkel terecht,” vertelt Chris.

Je vindt er alles op het gebied van teken- en schildermateriaal. Zoals olie-, aquarel- en acrylverf, penselen, ezels, kleurpotloden en kalligrafiematerialen. Je bent hier ook aan het juiste adres voor wissellijsten en passe-partouts. Die worden kant en klaar verkocht, maar je kunt ze ook op maat bestellen.

Kleuren
De winkel maakt bovendien vele trends mee. Zo was de laatste tijd handletteren erg populair. Ook vinden mensen het rustgevend om te kleuren. Daarom wordt hier ook het Stadskleurboek Leiden verkocht.


Terpen Tijn heeft veel vaste klanten. Sommigen komen zelfs wekelijks langs. “Tja, als het doek vol of de tube leeg is, wil je weer snel aan de slag kunnen.”MEER INFORMATIE


Terpen Tijn
Nieuwe Rijn 57, Leiden
Website