Feest! De nieuwe V&D opent donderdag

Deze donderdag is het zover: de vernieuwde Vroom en Dreesman opent. Sinds mei 2012 wordt er dagelijks hard gewerkt om het warenhuis mooi af te leveren.

Bovenstaande tekst suggereert dat de V&D lange tijd dicht is geweest, maar think again. Gedurende de verbouwing heeft het hele pand slechts één dag hoeven sluiten. Die dag moesten de  oude roltrappen weg, en kwamen de nieuwe roltrappen via het dak naar binnen. De rest van de werkzaamheden werden ’s nachts gedaan, zodat het winkelend publiek nergens last van had.

1522306_10153673971915212_1790558459_n

De opening deze donderdag gaat gepaard met een leuk feestje. Er wordt een etalage-festival gehouden met optredens van diverse bandjes. De Nederlandse poprockband Go back to the Zoo start het festival, verder treden Rémon Beeftink, Johnny Bruce Muller, Anoek van Veldhuizen, Xander van Dijk, Barbara Straathof en Wesley Klein op. ’s Nachts is er nog een silent disco.

Wat is er nieuw aan het warenhuis? De V&D wordt groter: in totaal komt er 9000 m2 winkeloppervlakte, waarvan 1000 m2 horeca. Het pand wordt bovendien een stuk lichter. Boven de roltrappen wordt een vide gerealiseerd die voor veel daglicht gaat zorgen. Er komt een roltrap bij naar de vierde verdieping, die was in de oude situatie alleen met lift of trap te bereiken. De inrichting verandert ook. Elke etage krijgt zijn eigen uitstraling. Het padenplan wordt daarbij verbeterd op elke etage, de routes zijn voortaan duidelijker. Op de parterre komt een grote beauty, sieraden en accessoires deel. De herenmode verhuist naar de eerste etage samen met de kantoorboekhandel, de damesmode is op de tweede verdieping. Op de derde verdieping is de afdeling kinderen en huishouden. La Place krijgt de hele vierde etage.