Goed nieuws: boekhandel Kooyker is terug!

Onze eigen Kooyker (de voormalige Polare) aan de Breestraat opent deze donderdag weer. Door een investeerder is de boekhandel van definitief sluiten gered.

De winkels Selexyz en De Slegte waren onderdeel van Polare, die keten raakte eerder dit jaar landelijk in de problemen door flink dalende verkoop. Het Centraal Boekhuis stopte met de levering van boeken vanwege de betalingsachterstanden van Polare.  Grote schulden waren het gevolg.

De zaken moesten daardoor zo’n drie weken dicht.  Een groep Leidenaren protesteerde nog tegen de sluiting door een pamflet op de ramen te hangen.  Door het hele land had de keten twintig vestigingen, waaronder in de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Een aantal van deze vestigingen is ook al gered door particulieren. In Leiden bestond Polare uit de voormalige Selexyz Kooyker en De Slegte aan de Breestraat. Vorig jaar werden deze samengevoegd. De officiële (her)opening is op 24 mei.Foto: http://www.polaregaatdoor.nl/kooyker/