Luxe koffie in rijksmonument

Koffie op een historische locatie, dat is Van de Leur. De koffiebar/lunchroom op de Breestraat is centraal gelegen tegenover het stadhuis. Wij zijn fan!

Je kan er terecht voor koffie dus, maar ook voor thee, lunch, chocolade, wijn en borrelhapjes. Eigenaar Pim van de Leur vertelt: “Achter elk product zit een filosofie. We hebben alles zelf geselecteerd, gaan voor de beste kwaliteit en hebben contacten met kleine familiebedrijven.”

De koffie komt van een branderij uit Amsterdam. De bonen worden licht gebrand, dat zorgt voor een bijzondere citrusachtige smaak.  De thee wordt vanuit Parijs ingevlogen, de botanisch gebrouwen frisdrank (jaja) komt uit Engeland. Chocola haalt Van de Leur zoals het hoort in België en de patisserie van een heerlijk adresje uit Amsterdam.

De zaak is sfeervol ingericht met een hip bar gedeelte en comfortabel huiskamerdeel. Met mooi weer kan je op het terras zitten.

 

 

2311 CL  Leiden
http://www.vandeleurleiden.nl/