Oh nee!! Fietscoaches op de Bree?!

Vanaf zaterdag 29 november gaan vriendelijke fietscoaches ons coachen bij het fietsen. Ze worden ingezet om de overlast van fietsparkeren op de stoep tegen te gaan. Wat??

Vanaf die dag word je dus aangesproken op je fietsgedrag. Dat is blijkbaar nodig, want fietsers zijn gevaarlijk.  De gemeente vindt dat fietsparkeren op de stoep in de Breestraat overlast oplevert, vooral op zaterdag als er veel bezoekers op de fiets naar de binnenstad komen. Uit tellingen, visuele waarnemingen en ervaringen in de straat blijkt dat er vooral op piekmomenten ‘ongewenste situaties’ ontstaan. Door het massale fietsparkeren kan het winkelend publiek elkaar moeilijk passeren, is de Breestraat niet goed over te steken en worden ingangen van winkels versperd.

Door het inzetten van fietscoaches wil de gemeente de overlast van het fietsparkeren terugdringen. De fietscoachspreekt mensen op straat aan en deelt flyers en fietslabels uit. Hij legt uit wat de spelregels zijn, wijst fietsers op alternatieve stallingsmogelijkheden en verleent service, bijvoorbeeld door foutgeplaatste of omgevallen fietsen goed neer te zetten. Naast de Waagstalling onder de V&D kunnen fietsers vanaf 29 november elke zaterdag gebruikmaken van de tijdelijke stallingen op de noordzijde van de Steenschuur en aan de Nieuwe Rijn tussen de Hooigracht en het Gangetje.