Geen grap: Kooyker verhuist per 1 april

Verhuisbericht: Boekhandel Kooyker schuift per 1 april twee panden op. In het huidige pand komt outdoor winkel Bever. Het nieuwe pand van Kooyker is compacter en realistischer.

Het gaat om een kleiner pand op Breestraat nummer 89. Dat betekent volgens eigenaresse Willeke van der Meer niet dat het slecht gaat met de boekhandel. “De voorraad boeken krimpt niet in, maar breidt eerder uit. Er komt onder andere een uitbreiding in reisboeken. Reisboekhandel Zandvliet sloot afgelopen september zijn deuren, en dat gat willen we met Kooyker voor een deel invullen. Ook zullen er E-readers verkocht gaan worden. Dit is geen vervanging voor het papieren boek, maar handig voor op vakantie of op reis.”

Verder komt er een gepaste horecagelegenheid, professioneler dan dat nu het geval is. Ook nog een lekkere leestafel, zodat we rustig kunnen zitten en relaxen.  Bovendien zullen er weer inspirerende lezingen, interviews en evenementen worden gehouden. Dit is de nieuwe locatie:

IMG_3534

Er moet nog een hoop gebeuren aan het nieuwe pand, want er staan nu alleen maar een paar wanden.  De nieuwe winkel komt op de begane grond en is zo’n 200 vierkante meter. We zijn benieuwd!