Boekenweek: Te gek voor woorden!!

Boekenlovers opgelet: de Boekenweek komt er weer aan. Van 7 tot en met 15 maart wordt de 80ste editie gehouden en heeft als thema ‘waanzin’, onder het motto: Te gek voor woorden!

Het Boekenweekgeschenk is door Dimitri Verhulst geschreven en Pieter Steinz schreef het  Boekenweekessay. In boekhandel Kooyer op de Breestraat worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

c_boekenweek2015_paneel_1

Op zaterdag 7 maart interviewt Onno Blom de schrijver Willem Otterspeer over W.F. Hermans. Afgelopen week verscheen het tweede en laatste deel van de grote W.F. Hermans-biografie De Zanger van de wrok. Otterspeer laat hierin zien hoe de rancune zich een weg vreet in het persoonlijke leven van Hermans

Op donderdag 12 maart geeft historicus Thomas von der Dunk een lezing over Toren versus Traditie. Het conflict tussen een gotische traditie, die een toren verlangde, en een klassieke leer die deze als in strijd met de meest fundamentele eigen principes moest afwijzen, vormt de rode draad in Toren versus traditie. Hoe gingen classicistische architecten met dit probleem om?

Oja: op zondag 15 maart kan je vrij reizen met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk.

Check kooyker.nl voor alle info en veel leesplezier!