Maarten ’t Hart op 5 juli in Kooyker

Hoog bezoek in Leiden. Deze zondag komt schrijver Maarten ’t Hart naar onze stad voor een interview in boekhandel Kooyker over zijn nieuwste boek Magdalena.

‘Na mijn dood,’ zei de moeder van Maarten ’t Hart vaak, ‘kun je over me schrijven wat je wilt, maar spaar me zolang ik leef.’ Daarom heeft ’t Hart in zijn werk zijn moeder zo veel mogelijk uit het zicht gehouden, waardoor een enigszins vertekend beeld van zijn jeugd ontstond. Nu zijn moeder in 2012 is overleden, kan Maarten ’t Hart alsnog de wonderlijke eigenaardigheden en de onwrikbare, rotsvaste zekerheid des geloofs van zijn moeder aan een nader onderzoek onderwerpen, aldus een leemte in zijn autobiografie opvullend. Ook geeft hij een mooi inkijkje in het leven op het Zuid-Hollandse platteland in de tweede helft van de twintigste eeuw.

Maarten ’t Hart wordt geïnterviewd door Onno Blom. Hij heeft in Leiden nog niet eerder een interview rond deze roman gegeven. Aanvang 13.00 uur. Toegang vrij, reserveren gewenst.

 MEER INFORMATIE


Boekhandel Kooyker
Breestraat 89 , Leiden
Website