Lunchen kan voortaan ook bij El Gaucho

Het Argentijnse restaurant El Gaucho op de Steenstraat biedt sinds kort ook lunch aan voor haar gasten. “Overdag lopen er hier heel veel toeristen, Leidenaren, studenten en zakenmannen- en vrouwen langs die willen lunchen. We stonden overdag leeg, dat is toch zonde? We zijn de uitdaging daarom aangegaan”, vertelt bedrijfsleider Ellen Goemaat. Op de lunchkaart staat natuurlijk vlees, maar ook salades, sandwiches en zelfs vegetarische gerechten spelen een belangrijke rol. Denk aan gegrilde haloumi salade met gepofte paprika, ciabatta met carpaccio, boerenlandbrood met romige tonijnsalade, rijk gevulde goulashsoep of vissoep en de bekende bife de lomo (ossenhaas) en bife de chorizo (entrecote).

12107057_1628728254067870_423881311436884874_n

Zoetekauwen kunnen hun hart nog ophalen aan de dulces: cheesecake, sticky walnut pie en appel cupcake met warme custard. Ook bijzonder is de groene mojito, dat is een smoothie van spinazie, ananas, kokosmelk en munt. Veel van de gebruikte ingrediënten komen van de grill, wat voor een authentieke smaak zorgt.

Aan het begin van dit jaar schoof het restaurant een pand op naar de hoek van de Morsstraat en Steenstraat en opende de eigenaar op de oude plek een burgerrestaurant genaamd Davids Burger. Ook daar wordt het biologische vlees gegrild op houtskool voor die lekkere grillsmaak.MEER INFORMATIE


El Gaucho
Steenstraat 59a, Leiden
Website