Midi is terug in Leiden en hoe!

Guess who’s back: Brahim Lazaar met Midi. Precies een jaar na zijn vertrek bij Museum Volkenkunde opent hij zijn nieuwe afhaalzaak op het Gangetje. Hij verkoopt er broodjes, soepen, salades, koffie en sapjes, maar ook warme Marokkaanse maaltijden en laat maandelijks bevriende chef-koks koken.

Hij zat zo’n 12 jaar bij Volkenkunde met Midi Café, toen moest hij weg omdat het museum zelf een cafeetje ging exploiteren. “Dat was wel jammer ja, het was een mooie plek”, vertelt eigenaar Brahim Lazaar. Hij vertrok voor een tijd naar Marokko om zich daar met zijn cateringbedrijf bezig te houden. Via via hoorde hij dat er een plek op het Gangetje vrij kwam. “Ik ben meteen naar Nederland gekomen en moest snel beslissen. Ik miste het echt in Leiden. Deze plek is geweldig, veel mensen lopen langs en het is heel gezellig op de zaterdag en woensdag.”

Mediterraanse broodjes
Lazaar opende onlangs Midi Marché, een afhaalzaak voor broodjes, soepen, salades, koffie en sapjes. Op de broodjeskaart zien we bijvoorbeeld sidou, een saffraanbroodje met huisgemaakte humus en gegrilde paprika, of houda, tomatenbrood met gedroogde tomatentapenade, gegrilde aubergine, courgette en Parmezaanse kaas. “Het zijn mediterrane broodjes. Ik werk samen met Us Bertus en Mamie Gourmande. Mijn lievelingsbroodje is de atlas, een olijvenbroodje met carpaccio, basilicum-korianderpesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Daar drink ik het liefste een ‘zonneschijn’ bij, dat is een vers sapje met wortel, sinaasappel, appel en gember. Al het beleg is huisgemaakt en alles kan je dus meenemen.”

Bevriende koks
Nieuw is dat Midi nu ook warme maaltijden klaarmaakt. “Het zijn Marokkaanse maaltijden, dus couscous met groenten, vis of vlees. Nergens anders in Leiden kun je Marokkaanse maaltijden afhalen. Bovendien komt er één keer per maand een bevriende chef-kok bij me koken om een maaltijd te verzorgen. Laatst was dat een Vietnamese kok, aankomende maand komt de kok van La Diva om de heerlijke Franse keuken te laten proeven.”

Nieuwsgierig
Lazaar merkt dat hij meer aanloop heeft op het Gangetje. “Je ziet van alles langskomen: studenten, toeristen en gewoon Leidenaren. Al mijn oude klanten komen even kijken, maar ook nieuwe klanten zijn nieuwsgierig. Het is zo leuk, het is alsof ik nooit bent weggeweest.”MEER INFORMATIE


Midi Marché
Gangetje 10, Leiden
Website