Pizzeria met filmthema

Pizza en films zijn altijd een goede combinatie. Daar speelt de nieuwe pizzeria Barzini aan de Morsstraat dan ook goed op in.

Na een grondige verbouwing opende de pizzeria in juni van dit jaar. Eigenaar Jonathan Ben-Ezra vertelt: „Het is een pizzajungle hier in Leiden; er zijn natuurlijk al veel pizzeria’s. Ik wil me onderscheiden door goede producten te gebruiken. De mozzarella is een echte buffelmozzerella, die is duurder maar smaakt zoveel beter. De groenten komen van de groenteboer en alle andere producten, zoals het deeg en de tomatensaus, haal ik bij de Italiaanse groothandel, zodat ze rechtstreeks uit Italië komen. Onze pizzabakker heeft bovendien een opleiding in Italië gevolgd.” Bij Barzini kun je in het restaurant eten, er is plek voor zo’n 24 gasten, maar het eten kan ook worden thuisbezorgd. Daarvoor heeft de pizzeria elektrische fietsen.

Nieuwe smaakcombinaties
Op de kaart staan pasta’s en salades, maar de focus ligt op pizza’s. Naast de bekende pizza Margherita, salame en Quattro formaggi, is er ook pizza met groene asperges, scampi’s en een met spinazie en geitenkaas. „Iedereen kent de Quattro stagioni wel. We willen juist nieuwe smaakcombinaties bedenken, er is zoveel mogelijk. Mijn favoriet is de Barzini’s speciale: een pizza met San Marzano tomaten, buffelmozzarella, Taleggio kaas, pittig gekruid gehakt en broccoli.” Er is ook een pizza Nutella, speciaal voor kinderen of volwassenen die zin in zoet hebben en elke maand een speciale pizza van de maand. De prijzen variëren van €7,75 voor de pizza Margherita tot €12,50 voor de pizza Scampi. De pizza’s worden op een houten plank geserveerd. Daar hoort natuurlijk een drankje bij. Barzini serveert Italiaanse wijnen, fris van het opkomende merk Fritz, verse limonades zonder suiker en gins en cocktails.

Oude filmposters
De inrichting van de zaak is niet Italiaans zoals de andere pizzeria’s, maar juist industrieel. Boven de keuken hangt een lichtbord met wisselende quotes zoals ‘Smile we have pizza’ en ‘It was love at first slice’. We zien een filmthema terugkomen: er hangen oude filmposters aan de muur en een beamer projecteert films boven de deur. Waar komt de naam van de pizzeria ook alweer vandaan? Echte filmliefhebbers weten het misschien al: Barzini is een familie uit de Godfatherfilms. Emilio Barzini stond aan het hoofd van deze maffiafamilie en wordt uiteindelijk omgelegd.

Gezellige straat
Ben-Ezra komt uit een horecafamilie en had hiervoor een restaurant met cocktailbar in Gouda. „Ik kende Leiden alleen van enkele winkelbezoekjes. Ik zag dit pand en ging ervoor, ik ben vrij impulsief wat dat betreft. De Morsstraat is een gezellige straat met horeca en winkels, het wordt steeds leuker hier.”



MEER INFORMATIE


Barzini
Morsstraat 26, Leiden
Website