Egyptische kerstvakantie in Rijksmuseum van Oudheden

Tijdens de kerstvakantie (24 december 2016 t/m 8 januari 2017) kunnen kinderen zich weer volop verwonderen bij de duizenden jaren oude Egyptische mummies, hiërogliefen en magische scarabeeën in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Die waren vanwege een verbouwing lang niet te zien, maar ze zijn nu weer terug. Kinderen kunnen op pad in de nieuwe Egyptische zalen met een audiotour van tv-presentator Klaas van Kruistum. Elke vakantiedag kunnen ze zelf aan de slag in het Egyptische knutselatelier: piramides bouwen met lego, een Egyptische kroon of koninginnen kraag maken en op de foto als een farao. Er is ook een speurtocht met Dummie de mummie.

Alle knutselactiviteiten tijdens de kerstvakantie (24 december 2016 t/m 8 januari 2017) zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Tijdens de vakantie is het museum gesloten op eerste kerstdag (25 december) en nieuwjaarsdag (1 januari) en extra open op maandag.

Audiotour met Klaas
TV presentator Klaas van Kruistum maakte een spannende kinderrondleiding door de nieuwe Egyptische zalen. Met Klaas ontdekken kinderen al speurend de mooiste Egyptische plekjes in het museum. Ze maken kennis met duizenden jaren oude farao’s, mummies, piramides en wonderlijke hiërogliefen, en kunnen eigenhandig de mummie van een krokodil onderzoeken met een 3D-spel. Oplettende speurneuzen maken kans op een Egyptisch prijzenpakket. Het verhaal van Klaas duurt 50 minuten en is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. De audiotour is voor €2 te huur bij de kassa.

Speuren met Dummie
Speuren door het museum kan ook met Dummie de mummie, de grappige, vierduizend jaar oude mummie uit de boeken van Tosca Menten. Met een speurboekje gaan kinderen op zoek naar de geheime hiërogliefencode van Dummies vader, de farao. Met de oplossing kunnen ze een Dummie de mummieprijzenpakket winnen. De speurtocht is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Voor allerjongste museumbezoekers is er een speurboekje met stickers. Alle speurroutes zijn voor €2,95 koop bij de kassa.MEER INFORMATIE


Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28, Leiden
Website