Leidse kerstmarkt is de beste kerstmarkt van Europa!

Op de Vakantiebeurs is de Kerstmarkt Award 2016 uitgereikt aan de beste kerstmarkt van Europa. Drie keer raden wie gewonnen heeft…

‘Wat is de beste kerstmarkt van 2016? Waar drink je de lekkerste glühwein? Waar vind je de mooiste kerststal en verkopen ze de beste cadeaus voor onder de kerstboom?’ Op deze vragen antwoordde het publiek overtuigend met: Leiden! Leiden nam het in de race voor beste kerstmarkt van Europa 2016 onder andere op tegen kerstmarkten in Oberhausen, Düsseldorf, Dordrecht, Valkenburg, Brugge en Deventer. Onze stad liet met 31,97% van de stemmen de concurrentie echter ver achter zich en mocht op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht de Kerstmarkt Award 2016 in ontvangst nemen.

De projectmanager evenementen van Centrummangement Leiden en organisator van de kerstmarkt, Monique IJsselsteijn, is erg enthousiast over de winst van deze award. “Met deze award laten we zien dat Leiden ook in de winter bruist. Op het water van de Nieuwe Rijn met de Koornbrug als prachtig decor, is het zowel in de zomer als in de winter gezellig vertoeven. In de zomer is het een drukte van belang met alle boten van alle Leidse rederijen en prive-vaartuigen en in de winter is dit nu ook een plek waar jong en oud zich kunnen vermaken. Het unieke concept van de Leidse kerstmarkt met haar eigen haven voor een winters rondvaart, de aangrenzende en tevens drijvende ijsbaan én de sfeer van de nostalgische kermis op het naastgelegen stadhuisplein, zorgen echt voor een winters warm sfeertje. Dat wij nu deze Award winnen is geweldig en ook een extra stimulans om vernieuwend te blijven en onze evenementen aantrekkelijk te blijven maken voor zowel de eigen bewoners als bezoekers. Zo overbrugde de kerstmarkt dit jaar voor het eerst ook de kerstdagen.”

Heel Europa weet het
Dit was een succes, blijkt uit bezoekerstellingen en een jaarlijks evaluatieonderzoek onder de bezoekers. “De uitkomsten van dit onderzoek en deze Award maken ons nog enthousiaster om volgend jaar o.a. onze kerstmarkt verder te ontwikkelen.” Wethouder Robert Strijk vat het perfect samen: “Leienaren wist het het al: Leiden heeft de beste kerstmarkt van Nederland en nu weet heel Europa het ook.”

Grote foto: Hans JonkerMEER INFORMATIE


Kerstmarkt Leiden
Botermarkt, Leiden
Website