Eindelijk weer echte verse patat

La Fresh staat natuurlijk voor vers. De winkel verkoopt verse broodjes, verse smoothies en verse patat. En dat laatste kom je niet vaak meer tegen.
Verse patat is bijna zeldzaam geworden. Eigenaar Anje Acohen: “Op de Haarlemmerstraat wordt verder geen verse patat gemaakt. Wij maken het echt helemaal zelf.” En dat is nogal een werk: de aardappel moet geschild worden, dan gewassen, vervolgens wordt hij voorgebakken op een lage temperatuur. Dan wordt hij gekoeld, erg belangrijk volgens Acohen, en tot slot afgebakken op hoge temperatuur. “Het resultaat is heerlijk verse friet, dat proef je echt hoor. Je hebt wel een goede aardappel nodig. Ik heb daarvoor heel wat onderzoek gedaan: hij moet groot en stevig zijn. Via via kwam ik uiteindelijk terecht bij een leverancier die speciaal voor friet aardappels levert.” Er staan grote zakken met aardappelen bij Acohen in de zaak. “Zo’n 500 kilo staat er nu klaar. Dat heb je echt nodig, want vergeet niet dat per kilo aardappel er zo’n 600 gram overblijft. Je raakt bijna de helft kwijt met snijden.” De patat wordt in verschillende porties en met verschillende sauzen verkocht. De favoriet van Acohen is patat met pindasaus. Na verloop van tijd is hij van plan om ook zelf sausjes te maken.

Broodjes en smoothies
Naast patat kun je bij La Fresh ook snacks zoals een kroket, verse gehaktbal of een sateetje kopen. Daarnaast zijn er dagelijks verschillende verse broodjes: kaas, beenham, gezond en ossenworst bijvoorbeeld. Ook verkoopt Acohen verse smoothies, jus d’orange, softijsjes, koffie, frisdrank en milkshakes. De zaak gaat al vroeg open, je kunt er ook terecht voor ontbijt.

Werkplekken
Je kunt bij La Fresh afhalen of in de zaak opeten. Achterin de winkel zijn er bovendien werkplekken gerealiseerd met wifiverbinding en bij elke tafel een stop- en usbcontact voor het laden van je telefoon.MEER INFORMATIE


La Fresh
Haarlemmerstraat 48, Leiden
Website