Vintage Island gaat bijna verhuizen

Vintage Island heeft vestigingen in Delft, Utrecht, Den Haag, Haarlem en sinds een jaartje ook in onze stad.

‘Celia, you’re breaking my heart’ van Simon & Garfunkel hoor je als je over de Pieterskerk Choorsteeg richting Vintage Island loopt. Binnen wordt de jaren zestig- en zeventigsfeer doorgetrokken. “Dat ervaren onze klanten zeker. Ik hoor vaak: ‘Hee, die schoenen heb ik vroeger ook gehad.’ Voor veel klanten is een bezoekje aan de winkel een trip down memory lane”, vertelt Micky van Keulen die elk weekend in de winkel werkt. Het echtpaar Nancy en Jim Lenselink is eigenaar van de vestigingen.
IMG_4346

Ook voor mannen
Vintage Island, de naam zegt het al, verkoopt vintage kleding voor vrouwen en mannen. Dat is best bijzonder want in Leiden is het aanbod vintage voor mannen beperkt. “We hebben een nadruk op western. Dat zie je ook terug in het aanbod schoenen: we verkopen veel cowboy laarzen.” Verder hangt er in de winkel rekkenvol leren jacks, Levi’s, hotpants, blouses, spijkerjacks, bloemetjesjurken, overhemden, hawaishirts, nepbontjes, brand shirts, houthakkershemden, bomber jacks en Noorse truien. Ook kun je er accessoires zoals sjaals, hoedjes, zonnebrillen en schoenen zoals All Stars, oma laarsjes en biker laarzen kopen. De prijs varieert van €25,00 voor een jurk tot €120,00 voor cowboy laarzen.

Festivals
De kleding komt voornamelijk uit Amerika, maar ook uit Duitsland en Scandinavië. “De eigenaren willen kleding een twee kans geven en zeggen dat elk item een eigen verhaal heeft.” Naast de verschillende vestigingen in diverse steden, staat Vintage Island ook veel op festivals. Afgelopen jaar bijvoorbeeld op Lowlands, Parkpop, het Bevrijdingsfestival en Pinkpop. “Bezoekers van festivals, maar ook juist de bands die er spelen, houden van deze kleding.”

IMG_4347

Gevoerde overhemden
Het publiek dat op de Leidse vestiging afkomt is volgens Van Keulen heel divers: “Van jong tot oud. Studenten komen langs voor een speciaal stuk voor een feestje. Sommige dames nemen hier één item mee als aanvulling op hun outfit en anderen met een unieke stijl kopen hier al hun kleding.” Zelf draagt hij ook weleens vintage kleding: Vaak in de winter, bijvoorbeeld zo’n vest van schapenwol met van die houten knopen. Heerlijk warm. Ook verkopen we gevoerde overhemden, die draag ik graag als het koud is. Ik twijfelde onlangs over een vintage bontjas, maar misschien was die toch iets te heftig voor me.”
Verhuizen
Op 22 juni staat de verhuizing van Vintage Island gepland naar de Nieuwe Rijn 22. Dat is tussen Café Meneer Jansen en Juwelier Entresol. “Op die plek lopen veel meer mensen langs en het pand is een stuk groter.” Natuurlijk blijft de jaren zestig en zeventig sfeer behouden.MEER INFORMATIE


Vintage Island
Pieterskerk-Choorsteeg 14, Leiden
Website