Een beetje Amerika in Leiden

Na maandenlang verbouwen opende Hudson Bar & Kitchen onlangs officieel de deuren aan de Nieuwe Beestenmarkt. De naam moeten we niet verwarren met het grote warenhuis dat zich gaat vestigen in het voormalige pand van de V&D – ze hebben niets met elkaar te maken.

Het restaurant bestaat uit vier panden uit 1920, waaronder de voormalige kroeg Malle Babbe. Eigenaar Marc de Gier vertelt: “Menig Leidenaar zal hier nog wel wat herinneringen aan hebben. De gevel is opgeknapt en binnen hebben we flink verbouwd. Onder alle muren kwam er een mooie, oude muur tevoorschijn. Die hebben we behouden, het zorgt voor een stoere, urban sfeer.” Die sfeer wordt doorgetrokken met chesterfield, buffelhuiden en veel gebruik van hout en staal. De Rotterdamse kunstenaar Tinus Tede zorgde voor wat graffiti op de muren.
Hudson_Leiden_LR (1)

Burgers en milkshakes
Bij Hudson kun je ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. Op de kaart staan gerechten geïnspireerd op de Amerikaanse keuken. Voor de lunch bijvoorbeeld tosti’s, burgers, clubsandwich, gebakken eieren, hotdogs, wraps, een california roll of salades. Voor diner weer burgers, steaks, chili con carne, spare ribs en hot dogs. Het favoriete gerecht van De Gier is The Famous Hudson Burger: een burger met bacon, cheddar, tomaat, ui en sla. Als desserts kun je onder andere kiezen uit cheesecake, maple pecan roll en natuurlijk milkshakes. Bedrijfsleider Juliette Bakker: “Het linkerdeel van Hudson is het borrelgedeelte met hoge tafels. We serveren cocktails, speciaal bier en goede wijnen. Je kunt na het eten hier blijven hangen voor een heel avondje uit. Op vrijdag en zaterdag draait hier bovendien een DJ leuke hits. Nee, geen countrymuziek hoor.”
Hudson-Leiden-3-560x400

De Gier koos voor deze locatie aan de Nieuwe Beestenmarkt omdat het gebied wordt vernieuwd. „We zagen kansen. Er staat een gloednieuwe parkeergarage aan de overkant van de straat en de gemeente gaat de buurt opknappen. Het wordt hier echt mooi.”

Amerikaans gevoel
In 2009 opende De Gier de eerste Hudson Bar & Kitchen in Den Haag. “Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden. Ik ben er veel geweest. Ik bedacht dit restaurant met Amerikaanse stijl voor de Nederlandse markt. De naam ‘Hudson’ geeft je er meteen een Amerikaans gevoel bij.” Al snel breidde hij uit naar Naaldwijk, Rotterdam. Noordwijkerhout, Almere, Zoetermeer, Den Haag Centrum en Kijkduin. De Leidse vestiging is het negende restaurant van het horecaconcept. In september opent de tiende in Voorschoten.MEER INFORMATIE


Hudson Bar & Kitchen
Nieuwe Beestenmarkt 15, Leiden
Website