Meer dan duizenden kralen bij Lucies

Oude letterbakken staan verspreid in de winkel met daarin meer dan duizenden kralen. Het monument uit de 19e eeuw op de Nieuwe Rijn was destijds een grutterswinkel, ofwel een kruidenierszaak.

Anno 2017 lopen er veel vrouwen rond in Lucies Leiden: jonge meiden met hun moeders tot vrouwen van tachtig. “Ook heel af en toe een man die een sieraad wil laten maken of een cadeautje koopt voor zijn vriendin”, vertelt eigenaresse Clare Creemers die in 2003 in de zaak begon te werken en in 2010 het overnam.

Uitgebreid assortiment
Sinds ze de eigenaar van de winkel is, heeft ze het assortiment uitgebreid. Er worden nu naast kralen en benodigdheden om sieraden te maken ook armbandjes, sleutelhangers, mokken, schilderijtjes, oorbellen, kettingen, kaarten, sjaals, tassen en kleding verkocht. “Het zijn items die net even anders zijn dan die je in andere winkels tegenkomt. Ze zijn een beetje gek, gezellig, leuk en niet te duur. Mooie cadeautjes dus voor jezelf of voor een ander. Unieke producten spreken me aan, iets dat je veel in andere winkels tegenkomt vind ik minder aantrekkelijk.” Bij Lucies Leiden worden ook workshops gegeven waar je verschillende technieken kunt leren of om een setje armbanden te maken. “Leuk voor kinderfeestjes, vrijgezellen of bedrijfsuitje. Of voor vriendinnen die gezellig een paar uurtjes creatief willen zijn en hun eigen creatie mee naar kunnen nemen.” Het is bovendien mogelijk om zelf een opdracht te plaatsen als je technisch wat minder handig bent of als er iets van je sieraad stuk is en gerepareerd moet worden.

FullSizeRender (1)
Fijne armbandjes
Zelf ontwerpt Creemers en haar medewerksters een groot deel van de sieraden. Inspiratie daarvoor krijgt ze van de alledaagse bezigheden, of door wat klanten in de winkel dragen. De trend voor deze zomer zijn armbandjes met letterkralen of enkelbandjes met schelpjes. “Vorig jaar was het helemaal in om veel en knallende kleuren om je pols te hebben, nu zie je fijne armbandjes daarbij komen. Ook zie je het zonnebrilkoord of sunnykoord als fashion item. Eerst was het een basic koord dat vooral praktisch was, nu zie je ze met allerlei vrolijke kleuren, kraaltjes en bedels.”

Toekomst
Creemers wil niet te ver vooruit in de toekomst kijken als het over haar ambities gaat “Mijn producten hebben de prioriteit. Ik wil met Lucies Leiden vernieuwend blijven, maar niet uit het oog verliezen waar het allemaal mee begonnen is. Met de kralen dus.”MEER INFORMATIE


Lucies
Nieuwe Rijn 38, Leiden
Website