Nieuw in Leiden: Bar Lokaal

Drie jonge Leidse ondernemers hebben de handen ineen geslagen en zijn een eigen bistro begonnen. Bar Lokaal is sinds deze maand open. En ze maken bijna alles zelf: van naanbrood tot ketchup. 

Bij Bar Lokaal kun je ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Eigenaar Beau Artist: “Het leuke is dat alles zelf is gemaakt. Alles, behalve de bitterballen dan. Het ontbijt is geïnspireerd op de ontbijtjes die je in New York tegenkomt, zoals gepocheerd ei, pancakes en granola. Op de lunchkaart staan klassiekers maar ook nieuwe gerechten. Denk maar aan grilled cheese en een meatloaf sandwich, en salades met gegrilde groente of feta en pompoenhummus. Het favoriete gerecht van Artist is momenteel de shakshuka: gepocheerde eitjes in een pittige tomaten-paprikasaus. Het valt de vegetarisch etende journaliste van dit stukje overigens op dat er veel vegetarische gerechten op de kaart staan: courgettekoekjes, naan, quiche en salades. Artist: “Ik vind het belangrijk om niet alleen de standaard geitenkaassalade voor vegetariërs aan te bieden, tegenwoordig hoeft er niet meer zoveel vlees op de kaart te staan.” Let wel: het gaat om een wisselende kaart met veel inspiratie uit de mediterrane keuken. “Wij maken waar we zelf zin in hebben.” Op de drankenkaart geen bekende frisdrank zoals Coca Cola en dergelijke, maar frisdrank uit kleine fabrieken. Het mineraal water dat op tafel staat tijdens het interview is niet het bekende Spa Rood, maar Mondariz uit Spanje en de cola heet Africola.

IMG_5418

Designklassiekers
Bar Lokaal bestaat uit twee delen. Het lage deel wordt gebruikt als gezellige bistro met open keuken. Het andere deel heeft een grote bar en is de plek waar je kan borrelen. Mede-eigenaar Sander Dubbeldeman: “Het is de bedoeling dat je hier gewoon lekker kunt eten en borrelen in een ongedwongen sfeer.” De bistro is verder ingericht met mooie designklassieker.

Ambities
Artist runt de bistro, zowel als gastheer en kok. Dubbeldeman is meer met de andere zaken bezig (samen met JP Dersjant heeft hij ook Studio de Veste en Café de Uyl van Hoogland), maar huppelt naar eigen zeggen ook rond in Bar Lokaal. Hebben de heren nog meer ambities? Dubbeldeman: “Ik zou ooit nog weleens een hostel willen beginnen of een hotel met mooie horecagelegenheid. Wie weet…”MEER INFORMATIE


Bar Lokaal
Hartesteeg 13, Leiden
Website