“Leiden wordt een interieurstad!”

Als ik ooit een winkel open, dan is het op de Nieuwe Rijn. Dat dacht Misia Guicherit een aantal jaar geleden. Afgelopen maand opende ze Skyler Store op, jawel: de Nieuwe Rijn.

Al van jongs af aan is Guicherit creatief bezig met interieur: zo verfde ze op haar elfde haar kamer telkens in een andere kleur. Na haar opleiding mode ontwerpen en interieur werkte ze als zelfstandige om huizen in te richten. “Ik miste in Leiden een winkel waar je betaalbare interieurspullen kon kopen. Leuke producten van goede kwaliteit die qua prijs liggen tussen Ikea en duurzaam design. Het middensegment dus, voor mensen tussen de twintig en veertig jaar oud. Ik wilde altijd al een eigen winkel beginnen, dus toen ik de kans kreeg dit pand te huren, greep ik het met beide handen.”
FullSizeRender (2)

Skyler Store staat voor betaalbare meubelen, woonaccessoires en design – volgens Guicherit in ‘modern, romantisch en bohostijl’. Je kunt er behang, tafels, stoelen, kleden, lampen, vazen, servies, kunst en kussens vinden. Het goedkoopste is een vaasje van €15,95 en het duurste de boomstamtafel van €1450,00. Guicherit merkt dat mensen steeds meer met wonen bezig zijn. “Wonen is hip! Dat komt door programma’s en tijdschriften zoals VT Wonen en op social media door Pinterest. Sinds de crisis willen mensen meer in hun huis investeren om daar te cocoonen.” Elk seizoen zijn er trends, ook op het gebied van interieur. Waren het eerst nog cactussen en ananassen die in geen woonkamer mochten ontbreken, voor komend seizoen gaat het volgens Guicherit vooral om kleuren, namelijk groen en pasteltinten. Ook wordt terrazzo weer helemaal hip.

FullSizeRender (3)
De Nieuwe Rijn blijkt de juiste locatie te zijn. “Er lopen veel mensen langs, ook met de markt is het hier erg druk. Ik noem dit stukje ‘het interieurstraatje’. Ik zit vlak naast De Klare Lijn en hier in de buurt vind je nog meer winkels op het gebied van interieur. Leiden lijkt steeds meer een interieurstad te worden.” Guicherit wijst op de andere vestigingen van de Klare Lijn op de Hooigracht, Bentveld Interieur verderop op de Nieuwe Rijn, Emma Biemans op de Breestraat en natuurlijk de komst van Zara Home in de Catharinasteeg.
FullSizeRender (4)

Huizen inrichten doet ze nog steeds. “Ik heb gemiddeld vier of vijf opdrachten per maand om huizen verkoopklaar te maken of om de woonkamer her in te richten. Ik heb als tip om met een moodboard te werken. Zoek voor jezelf inspirerende plaatjes van wat je mooi vindt voor je huis en plak dat op een bord. Als je aan de hand van dit moodboard gaat shoppen.” Ambities heeft Guicherit genoeg. “Ik heb nog heel veel ideeën. Ik zou wel een eigen productenlijn willen hebben, met lampen, tafels en behang. En dat in de stijl van een Frans landhuis maar dan ook weer modern. Ik ben daar momenteel mee bezig. En het is mijn droom om ooit een hotel of restaurant in te richten.”MEER INFORMATIE


Skyler Store
Nieuwe Rijn 51, Leiden
Website