Fashion Story’s: Voor elk modeverhaal

Moeder Petrina en Daisy Zauner hebben hun eigen kledingwinkel op de Haarlemmerstraat. En dan te bedenken dat het ooit als een grapje begon.

Daisy werkte tot voor kort als kapster, maar was allergisch geworden voor de producten die ze in haar vak gebruikte. “Ik wilde vroeger altijd al kapster worden en werkte met veel plezier bij de kapsalon in Leiderdorp. Maar door m’n allergie kon het niet meer, ik heb daar flink van gebaald.” Het zat ook Petrina niet mee. Ze werkte als receptioniste en moest door reorganisaties stoppen met haar werk. En dus moesten ze allebei denken aan dat ‘grapje’ van vroeger. Petrina: “We zijn altijd al bezig geweest met mode en uiterlijk, we houden van shoppen. We besloten het gewoon maar te doen. Anders denk je later altijd: hadden we het maar gedaan. Onze droom komt nu echt uit en we zijn heel erg blij. Het is heel gaaf om zoiets met je dochter te doen. We zijn twee handen op één buik.”

Grotere maten
Fashion Story’s verkoopt kleding en accessoires voor vrouwen. Daisy: “Ik ben negentien jaar oud en weet wat jongere dames leuk vinden. Mijn moeder weet weer wat leuk is voor vrouwen van haar leeftijd. We hebben allebei een andere smaak en zo kunnen we alle generaties bedienen.” Bijzonder is dat er ook kleding in de rekken hangen in grotere maten, tot en met 48/50. Petrina: “Ik ben vroeger zelf wat zwaarder geweest en weet dus uit eigen ervaring dat het moeilijk is om in grotere maten leuke en vooral betaalbare kleding te vinden.” Daisy vult aan: “Bij Fashion Story’s kan iedereen komen met zijn eigen verhaal: jong of oud en dun of dik.” Prijzen liggen in de winkel vanaf €3,00 voor een armbandje tot €32,50 voor een tas. Petrina: “Ik zeg altijd: voor de gewone portemonnee.” De zomer lijkt al haast afgelopen, wat zijn de trends voor het najaar? Daisy: „Je ziet veel donkere kleuren en ook turkoois, en ook dierenprintjes blijven helemaal hip.”

Verder lopen
De winkel is gevestigd op het achterste deel van de Haarlemmerstraat, richting de Pelikaanstraat. Petrina: “Er stond hier een half jaar geleden heel veel leeg, maar nu merk je dat er weer wat winkels gaan vestigen. Onlangs is bijvoorbeeld slijterij Wines&More aan de overkant gekomen, de eigenaar kwam meteen met ons kennismaken. We hopen dat het nog meer gaat aantrekken en dat er veel mensen wat verder gaan lopen dan de plek waar eerst de H&M zat. Zeker nu de Haarlemmerstraat zo mooi is opgeknapt.”
De droom van de dames is om uit te breiden met kleding voor kinderen en heren. Daisy: „Daar is echt vraag naar, vooral mannen hebben het moeilijk om betaalbare kleding te vinden.”MEER INFORMATIE


Fashion Story's
Haarlemmerstraat 218, Leiden
Website