Kleedvermaak blijft nog tot eind oktober

Kleedvermaak #4 is nu sinds half mei op de Nieuwstraat 13 gevestigd. Het plan is om er tot eind oktober te blijven en wellicht iets langer.

Voor wie Kleedvermaak nog niet kende: het is een pop-up store die jaarlijks in een leegstaand pand in het centrum van de stad opduikt. Je kunt er tweedehands kleding en andere bijzondere lifestyle items vinden. Per editie, we zitten inmiddels op Kleedvermaak nummer vier, worden er zo’n tienduizend kledingitems verkocht. De winkel werkt samen met (voornamelijk) lokale ondernemers die hun producten in de winkel kunnen verkopen. Pop-inners worden ze genoemd.

Tijdens deze editie wordt er bijvoorbeeld samengewerkt Detour Concept, Niko Niko, Moos, Doorgedraaid, Kenko en de Pussystore. Eigenaresse Berdi Schouten vertelt: “Die laatste is een Leids merk. Ze begonnen met de Kutkruiden en hebben hun assortiment uitgebreid met onder andere de yoni eieren en dildo’s van kristal. We hadden een avond georganiseerd voor meer informatie over deze producten en daar kwamen veel vrouwen op af.”


Nieuw is dat Kleedvermaak nu een eigen label heeft. Er worden tasjes, glaswerk, kandelaren en andere interieuritems verkocht. Schouten: „We houden trends in de gaten en hopen eigen trends te setten.” De dames blijven op zoek naar nieuwe locaties voor nieuwe edities van de pop-up. Zodra Kleedvermaak op de huidige locatie sluit, is er een online een webshop waar kleding en accessoires op gekocht kunnen worden. Mede-eigenaresse Nienke Middelweerd vult aan: “Zo blijven we toch voortbestaan.”

 MEER INFORMATIE


Kleedvermaak
Nieuwstraat 13, Leiden
Website