De Pepernotenfabriek is terug!

Vorig jaar was de Pepernotenfabriek voor het eerst in onze stad. Leidenaren zijn flinke pepernooteters, en daarom is de fabriek dit jaar weer terug op de Haarlemmerstraat. Welcome back!

Het duurt nog even voordat Sinterklaas naar ons land komt, maar de pepernoten zijn al volop verkrijgbaar. De bakker van de Pepernotenfabriek zegt zelf de hofleverancier van Sinterklaas te zijn. Proef het zelf maar.
Kiezen wordt lastig, want je hebt er heel veel smaken: stroopwafelkruidnoten, steranijs, kaneel,  gember, chocolade, yoghurt, caramel, truffel, ras el hanout, zure mat en gelukkig ook de gewone kruidnoten. Dit jaar zelfs ook gluten- en lactosevrij.

Oja en wist je dat het strooien van pepernoten symbool staat voor vruchtbaarheid? Dat verklaart misschien wel de babyboom 9 maanden na het Sinterklaasfeest…MEER INFORMATIE


De Pepernotenfabriek
Haarlemmerstraat 163, Leiden
Website