Zelf tassen en accessoires samenstellen bij O Shop

De nieuwste aanwinst van de Catharinasteeg is O Shop. Een winkel met originele en duurzame accessoires. De ‘O’ staat voor origineel, optimistisch en oprecht.

Maar laten we beginnen met het pand zelf. Het bestaat uit drie winkels en een gang. “Het was een mooie uitdaging om het hier in te richten,” vertelt bedrijfsleider Siham Feit Zoet, “maar we zijn tevreden met het resultaat. De gang heeft mooie monumentale ornamenten en door de grote ramen valt er veel licht naar binnen. De panterprintstoel middenin de winkel zorgt voor leuk contrast.”


O Shop verkoop duurzame accessoires zoals tassen en juwelen. Opvallend is dat je veel zelf kunt samenstemmen. Neem de tassen van het Italiaanse merk O Bag. Je kiest zelf een buitenkant- de ‘body’, een binnenkant en de hengsels en je hebt een eigen unieke tas die je na verloop van tijd ook weer kunt aanpassen met andere hengsels, binnen- en buitenkantjes. Feit Zoet: “Je hebt talloze combinaties, je bent altijd origineel met zo’n tas want de kans dat iemand anders hem heeft is heel klein. Ik heb de tas zelf in het grijs.” Ook de horloges en zonnebrillen kun je zelf samenstellen. De horloges van O Clock bestaan uit losse klokjes en straps (de bandjes). Er bestaan ook zakhorloges en kettingen van. Feit Zoet: “O Shop staat voor mooie designs, dus origineel, vrolijke kleurtjes, optimistisch dus, en eerlijke producten, oprechtheid.”

Puzzelstukjes
Voor de mensen met keuzestress zijn er ook kant en klare accessoires te koop. Bijvoorbeeld de zonnebrillen van Parafina. Deze zijn gemaakt van bamboe en gerecyclede petflessen. Of de oorbellen van het merk Soonsalon: vogelkooitjes in felle kleuren gemaakt met de 3d-printer. Of de horloges van Too Late met led-verlichting. En dan de tassen van Maria la Verda van kunststof met kunstleer die ze exclusief voor de winkel ontwerpt. Nog eentje dan: de sieraden van Iris Nijenhuis. Deze ontwerpster maakt sieraden door met een laser in kunstleer puzzelstukjes uit te snijden en die weer stuk voor stuk aan elkaar te plakken. Het duurste item in de winkel is een ketting van het Zwitserse merk Step by Step van chirurgisch staal met rode accenten, die kost €290,00. Het goedkoopste is een siliconen armbandje met bloemen van €11,95 van het merk O Bracelet. De collectie van O Shop is vooralsnog alleen voor de vrouwelijke klanten, in de toekomst wil de winkel zich ook richten op mannen.

Leuke buren
Feit Zoet: „We zijn net een maandje open en het bevalt hier goed. We krijgen binnenkort leuke buren, je merkt dat er hier iets staat te gebeuren op de Catharinasteeg.” O Shop heeft nog vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Haarlem en Utrecht.

 

 MEER INFORMATIE


O Shop Leiden
Catharinasteeg 20, Leiden
Website