Heel veel chocola bij Chocolate Company

Chocolate Company vind je op de hoek van de Haarlemmerstraat en de Prinsessekade. Geen paniek: je kunt het café ook betreden als je aan de lijn bent.

Chocolate Company bestaat uit een winkel- en een horecadeel. Voor-, tijdens- of na het winkelen zit je heerlijn aan de tafels in het horecadeel. Het cafeé gaat ’s ochtends al open voor ontbijt. Ze serveren er koffie, thee en chocolademelk. Er is lunch en er zijn taartjes. Eigenaar Walter Pasma vertelt: “We hebben voor de lunch sandwiches, tosti’s en rolling delights. Dat zijn een soort opgerolde sandwiches. Ook serveren we salades en schenken we gezonde smoothies.” Je kunt er terecht voor high tea’s, chocolade fondue en high chocs. Pasma: “Dat is een high tea, maar dan nog luxer en met nog meer chocola.”

Suikerarm
Je kunt er ook chocola kopen: de beruchte hotchocspoon (een lepel met een blok chocolade dat je in warme melk roert) in verschillende smaken (er bestaan er 75 verschillende van zelfs met pipetjes drank), truffels, chocoladepasta in verschillende smaken en de oude vertrouwde reep chocola. Ook als je aan de lijn bent, kun je Chocolate Company betreden. Er bestaat namelijk een suikerarme variant van de chocola met maar liefst 99% cacao. Alle chocolade wordt ambachtelijk gemaakt in de eigen chocoladefabriek in Kerkrade.

Mannen en vrouwen
Volgens Pasma maakt chocola happy: “Er zijn verhalen dat depressieve mensen vroeger een stukje chocolade kregen toen er nog geen therapeuten bestonden. Ik geloof dat echt, er zit een stofje in dat je gelukkig maakt.” Hij verwacht dat van zijn klanten zo’n 70% vrouw is. “Maar mannen kunnen hier ook terecht voor koffie met wat lekkers.”MEER INFORMATIE


Chocolate Company
Haarlemmerstraat 1, Leiden
Website