Ontmoetingsplek voor nieuwe moeders

Nieuw op de Pieterskerk-Choorsteeg is Mama Nova, een winkeltje voor (nieuwe) moeders. Mama Nova begon als webwinkel, en in de fysieke winkel mogen nieuwe moeders even uitpuffen en hun kindje voeden.

Tijdens haar zwangerschap in 2015 was Lotte Beugelsdijk op zoek naar natuurlijke kleding en verzorgingsproducten voor haar kindje. Maar dat was best lastig. “Ik stuurde mijn moeder daarom vaak naar Duitsland, waar ze wel veel natuurlijke spullen en producten hebben. Na een tijdje zei ze: Kun je niet je eigen winkel beginnen? Het was een grapje, maar eigenlijk wel een goed idee.” Dus ging Beugelsdijk na haar bevalling naar de Kamer van Koophandel om samen met haar moeder Karin een eigen webwinkel op te zetten, genaamd Mama Nova. “We begonnen met een laatje speentjes en luiers, langzaamaan breidde dat uit.” Ze stonden ook op markten. “Moeders die ons kraampje bezochten zeiden dat we een echte winkel moesten beginnen, daar hebben we goed over nagedacht.” Tussendoor werkte Beugelsdijk ook nog als draagconsulent in een winkel in Utrecht. “Ik werkte in een winkel waar moeders langskwamen die even hun ei kwijt wilden, even konden zitten en waar ze ook leuke spullen voor de baby verkochten. Dat wilde ik zelf ook wel opstarten.”

Nieuwe moeders
Eigenlijk wilde ze pas na haar tweede zwangerschap een fysieke winkel openen. Maar toen zagen ze het pand op de Pieterskerk Choorsteeg en moesten ze het wel doen. Mama Nova betekent ‘nieuwe moeder’ en dat is precies de doelgroep waar de winkel op mikt. “Ik krijg weleens vragen via Facebook en dan denk ik: ik zou je wel even willen zien zodat ik goed advies kan geven. Dat kan nu met de winkel. Jonge moeders kunnen hier terecht voor advies, om te voeden of kolven en ook gewoon even te zitten. Het is hartstikke overweldigend als je moeder wordt en opeens een klein kindje hebt. Vroeger had je een moeder en buurvrouw die je veel hielpen als je net bevallen was, tegenwoordig is dat vaak veel minder. Of gewoon iemand die tegen je zei: Je doet het goed. Want dat mag je best weleens horen als nieuwe moeder. Met Mama Nova wil ik een ontmoetingsplek creëren voor jonge moeders.”

Bijtring tot babyborstel
Bij Mama Nova vind je producten die bewust, duurzaam en van eerlijke oorsprong zij voor kinderen tot twee jaar. Zoals kleding en dekentjes van natuurlijke materialen, slaapzakjes, speentjes, bijtringen, speelgoed, babyborstel, kettingen en armbanden van barnsteen die bij tandpijn kunnen helpen en hydrofiele luiers. Ook vind je er draagdoeken, want Beugelsdijk is zelf draagconsulente. Het goedkoopste is een klein speeltje zoals een tol of een fluit van €1,00. Het duurst een draagzak van €150,00.MEER INFORMATIE


Mama Nova
Pieterskerk Choorsteeg 14, Leiden
Website