Van espresso tot bounty latte bij Barista Café

Nieuw op de Catharinasteeg is Barista Café, een café waar je kunt ontbijten, lunchen en borrelen, maar toch ook vooral heerlijke koffie kunt drinken. En een leuk weetje: dit was de plek waar Herman Brood en andere artiesten zich omkleedden voor hun optreden in LVC.Het concept komt oorspronkelijk uit Alphen aan den Rijn, negen geleden werd daar de eerste vestiging begonnen. Barista Café heeft door heel het land nu achttien vestingen: van Breda tot Zwolle en van Alkmaar tot Rotterdam. Het idee achter het café is simpel: even tijd en aandacht voor elkaar en voor jezelf maken in deze gehaaste tijd. Iedereen verdient een verwenmomentje: met koffie, gebak, sandwiches, borrelhapjes of een smoothie. De naam ‘barista’ betekent kunstenaar en van origine de chef-kok van de ‘Italiaanse koffiekeuken’.

De eigenaar van de Leidse vestiging is Lennart Hageman. Hij hoorde dat er werd gezocht naar een franchisenemer in Leiden. “Het leek me leuk om een plek te creëren waar je met vrienden en familie kunt samenkomen of kunt werken. Gewoon een gezellige plek met lekkere koffie.” De Leidse Barista Café zit vast aan het pand van kledingwinkel Via Mio, de panden vormen samen het voormalig LVC. “We hebben er flink verbouwd. Er zijn drie verdiepingen in gezet en we hebben een terras aangelegd. Het interieur is industrieel door de oorspronkelijke bakstenen muren en modern door het frisse meubilair.”

Wat staat er op de kaart? Nou, veel koffies dus. De bekende lungo, ristretto, espresso, macchiato, americano, latte, latte macchiato, cortado, flat white en de cappuccino. Natuurlijk ook speciale koffies zoals de kokos cappuccino (espresso met warme kokosmelk en schuim van kokos), café bombón (cortado met als laatste slok een combinatie van romige zoete gecondenseerde melk), pumpkin spice latte macchiato, salted carmelino, white mocha, bounty latte en diverse soorten warme chocolademelk. De favoriete koffie van Hageman is een dubbele cortado. “Dat is een espresso waar een beetje warme melk en melkschuim op geschonken wordt, te vergelijken met een sterke cappuccino. Alle koffies zijn met melk en andere melksoorten verkrijgbaar. Je merkt dat het een trend is om andere melksoorten te gebruiken, zoals sojamelk of kokosmelk.”

Bij een bakkie pleur hoort ook wat lekkers. Barista Café serveert huisgemaakt gebak zoals appeltaart, bananenbrood, triple chocolate chip cookie en salted caramel cheesecake. Theeliefhebbers kunnen er ook terecht. Verder kun je er ontbijten, lunchen en borrelen.

 MEER INFORMATIE


Barista Café
Catharinasteeg 5, Leiden
Website