Bistro Noroc heeft een nieuwe eigenaar

Noroc heeft een nieuwe eigenaar: Jaap van Joolen. Hij heeft de bistro ietsjes opgepimpt, maar is van de klassiekers afgebleven.

Noroc bestaat al sinds 1974. Het werd destijds door een Roemeense vrouw en haar man opgezet. ‘Noroc’ betekent ‘proost’ in het Roemeens. De nieuwe eigenaar Jaap van Joolen vult aan: “In 1980 nam Eli het over. Dat was destijds de eerste met een echt espressoapparaat. Zijn uitsmijters waren bekend in heel de stad. Daarna kochten Marno en Martin de bistro, daar heb ik het weer van overgenomen.” Hij kende de zaak al. “Ik vond de buurt ook heel leuk. Het is een stukje authenticiteit. Ik wil laagdrempelig zijn en verbinding houden met de wijk. Ik heb leuke ondernemers als buren, we kunnen elkaar helpen.” Je ziet onder de gasten veel ondernemers, marktkooplui en professoren van de universiteit die komen voor de lunch of voor een koffie met gebak.

Echte croque monsieur
Aan de kaart heeft hij niet veel veranderd. Er staan wat nieuwe gerechten op, en de klassiekers zijn behouden gebleven. Nieuw is bijvoorbeeld de lauwwarme salade met gegrilde groente, chorizo en zure room. Of de salade met gerookte zalm, avocado, gepocheerd ei en saus van Amsterdamse uitjes. En de échte croque monsieur (tosti gebakken in de pan met gruyère, ham en bechamelsaus. Van de uitsmijters is Van Joolen afgebleven. Ook kun je lunchen met pasta met gekonfijte eendenbout en pasta pesto.
Zijn favoriete gerecht is de op de huid gebakken roodbaarsfilet, geserveerd met mosseltjes, zuurkool en een gamba. Hij vertelt: “Ik probeer zo eerlijk en vers mogelijk te koken. Ik kook nu zelf, we zijn nog wel op zoek naar iemand die een keer per week wil komen koken.”

Buitenzitten met mooi weer is een goed idee bij Noroc. Kijk eens hoe mooi het uitzicht dan is:MEER INFORMATIE


Noroc
Pieterskerk-Choorsteeg 4, Leiden
Website