Kleding en accessoires voor in huis bij Antraciet

Al zeven jaar is Antraciet gevestigd op de Nieuwe Rijn. Je vindt er kleding en accessoires voor in huis. Alles is Scandinavisch met een Frans tintje.

Eigenaresse Tanja Deurloo wilde altijd al een eigen winkel beginnen. Ze hield van kleding, maar ook van accessoires voor in huis en combineerde dat allemaal in de winkel. Bij Antraciet vind je bijvoorbeeld kaarten, fotoboeken, kaarsen, verzorgingsproducten van Marie-Stella-Maris, sieraden en kandelaars.


Maar natuurlijk ook kleding. Deurloo verkoopt bijna alleen merken die je nergens anders in Leiden kunt krijgen. Zoals Amatør, Baum und Pferdgarten, By-Bar, Graumann, Hunkydory, Knit-ted,  Lollys Laundry, Rabens Saloner, Ruby Tuesday, Selected Femme en Sessùn. Deurloo: “De stijl kun je het beste omschrijven als Scandinavisch met een Frans tintje. Ik vind het een mooie stijl, ik kleed me ook graag zo. Het is basic en minimalistisch maar dan wel met een stoer randje.”
Deurloo houdt zich ook bezig met duurzaamheid. “We proberen zo duurzaam mogelijk te zijn en kijken waar de kleding is gemaakt en wat voor stoffen er zijn gebruikt.” Zo verkopen ze de duurzame schoenen van het merk Veja: een sneaker gemaakt van biologisch katoen, fair trade rubber, plantaardig gelooid leer. Duurzaam en heel hip, want ze worden goed verkocht.

Moeders en dochters
De doelgroep van Antraciet bestaat uit dames van vijftien tot tachtig jaar. “We verkopen kleding in het midden en hoog segment, maar hebben ook instapmerken. Truitjes hebben we vanaf €40,00 tot €300,00. Ik vind dat een leuke combinatie. Je ziet jonge meiden in de winkel die bijvoorbeeld de sieraden van het merk Anna + Nina heel leuk vinden, maar ook hun moeders kunnen hier terecht.” Deurloo heeft een vaste klantengroep opgebouwd, tijdens het interview begroet ze de meeste klanten persoonlijk en veel maken een praatje met haar. “Bij Antraciet staat service voorop. We adviseren onze klanten en begroeten altijd iedereen. We vinden beleving heel belangrijk. Ik weet wat mijn klanten de vorige keer nog hebben gekocht. Dan zeggen ze: Dat je dat nog weet! Maar dat vind ik normaal. Klanten die van buiten Leiden komen vragen me weleens: Waar kun je meer van dit soort winkels vinden? Ik vind dat winkels zich meer zouden moeten onderscheiden. Dus niet allemaal ketens in onze stad, maar leuke unieke boetiekjes. De gemeente zou lokale ondernemers hier beter in kunnen helpen of stimuleren.”

Panterprint en geel
De lente is begonnen, bij Antraciet zie je veel kleur in de rekken hangen. ,,We proberen trends in de gaten te houden, maar het liefst helpen we onze klanten aan kleding waarin ze zich echt goed voelen en die ze ook echt gaan dragen.” Voor deze lente doen volgens Deurloo printjes en kleur het goed. “Je ziet gedurfde outfits, streep op streep, de pyjama-look en ook veel geel. Maar een broek of rok met panterprint kun je ook altijd met een basic shirtje combineren.”

 

 MEER INFORMATIE


Antraciet
Nieuwe Rijn, 29 Leiden
Website