Binnenkort in Leiden: volkomen vegan café

Goed nieuws voor vega(n) regiogenoten, medio september opent Het Slachthuis in het oude directiegebouw van De Meelfabriek. Een café waar 100% vegan gerechten worden geserveerd.
“Wij vinden plantaardig eten de normaalste zaak van de wereld. Niet alleen goed voor het milieu en welzijn van de dieren, maar ook voor de aarde, de aarde die we achterlaten en doorgeven. Als tweede niet te missen beweegreden is onze eigen gezondheid,” staat er op de website te lezen. Op het menu vind je bijvoorbeeld bananen pancakes en smoothiebowls als ontbijt, wraps, sandwiches (zelfs met Surinaamse masala kroketten), soep en salade als lunch. Ook voor borrel kun je er terecht:denk aan guacamole met tortilla chips, komkommersushi en hummus plateau.

We vergeten bijna de taartjes! Het Slachthuis maakt 100% vegan huisgemaakte taarten. Van een Hollandse appeltaart tot een Blueberry Cheesecake, gebakken of raw, elke dag vers en anders. Kinderen zijn er ook welkom, speciaal voor de kleintjes wordt er tosti pindakaas of speculoospasta met banaan, pure chocolade vlokken en smarties geserveerd of hotdog met sla, mayonaise en ketchup of boterham met kokosbrood en chocoladepasta.

Momenteel is Het Slachthuis geopend van dinsdag tot en met vrijdag. Je kunt er nu broodjes, salades en gebak afhalen.MEER INFORMATIE


Het Slachthuis
Meelfabriekplein 2, Leiden
Website