De Dikke Dames Outlet stopt (wie neemt het over?)

Na ruim twintig jaar stopt Ricky Smulders met de kledingwinkel voor vrouwen met een grotere maat. Ze zoekt iemand die haar Dikke Dames Outlet wil overnemen.

In 1996 begon Ricky Smulders de kledingzaak Polleke, voor vrouwen met een grotere maat. Ze startte op de Korte Mare 26, en vier jaar later verhuisde ze naar een paar deuren verder naar nummer 30. “Ik verkocht eerst zelfgemaakte en tweedehands kleding vanaf maat 46/48 tot maat 60/62. Er was veel vraag naar, maar weinig aanbod. Ik was één van de eerste die grote maten verkocht, je had verder alleen maar nog Ulla Popken. Tegenwoordig is het aanbod groter, in Leiden is bijvoorbeeld de keten Zizzi erbij gekomen.” Op de nieuwe locatie verkocht ze nieuwe kleding van bekende merken. Ze bouwde veel vaste klanten op: “In het weekend is het altijd heel druk.”

Dikke dames
Zeven jaar geleden verkocht ze wegens omstandigheden Polleke, maar een jaar later nam ze het alweer over. “Ik veranderde de naam naar Dikke Dames Outlet.” Want hier verkoopt ze oudere collecties van bekende merken tegen outletprijzen. Je vindt er merken zoals Yoek en Exelle. “Ik verkoop veel kleurige kleding, niet alleen maar zwart. Je valt op als vrouw met een maatje meer, dan kan je het maar beter goed doen.” Verder verkoopt Dikke Dames Outlet accessoires en schoenen. De winkel is ingericht met de bekende schilderijen van Dikke Dames en beelden van volle vrouwen.  Smulders: “Er zijn niet meer zoveel merken voor grotere maten als vroeger. Je merkt dat veel vrouwen met een grotere maat een gastric bypassoperatie hebben gehad, dat is echt een hype. Verbluffend veel van mijn klanten hebben het ook laten doen, je herkent ze bijna niet meer.”

Oproep
Nu is het tijd om te stoppen, althans voor Smulders, het liefst wil ze vrijwilligerswerk gaan doen of terug de gezondheidszorg in. “Het is zonde om het bedrijf helemaal op te heffen, daarom wil ik in deze krant de oproep doen of iemand de winkel over wil nemen. Het is een goede locatie, de economie trekt weer aan en je neemt een groot klantenbestand over. Het is elk weekend heel druk.” Ze heeft ook alvast wat tips voor de geïnteresseerde: maak gebruik van internet, ga doordeweeks meer open en combineer het assortiment met tweedehands kleding. Zo wisselt de collectie snel, er is bovendien weinig aanbod tweedehands kleding voor vrouwen met een grote maat. En als het op prijs wordt gesteld, helpt Smulders de eerste tijd mee in de winkel.

De Dikke Dames Outlet is nog open tot 1 november. Tot die tijd is de winkel extra geopend in de maanden september en oktober. Vanaf dan stopt Smulders en is er hopelijk een nieuwe eigenaar.

 MEER INFORMATIE


Dikke Dames Outlet
Korte Mare 30 Leiden
Website