Kleurrijke en elegante damesmode bij Art&Casey

Alweer zo’n vier is Art & Casey gevestigd op de hoek van de Maarsmansteeg en de Breestraat. Je vindt er kleurrijke, elegante damesmode geïnspireerd op de jaren zestig.

In 1992 opende eigenaresse Nicolette Brunt een sieradengalerie in Rotterdam. In de kelder van het pand verkocht ze nog wat kleding. De zaak liep goed en verhuisde, vanaf dat moment kwam de focus meer op kleding te liggen. Daarna ging Art&Casey flink uitbreiden, naast Rotterdam zijn er vestigingen in Den Haag, Delft, Gouda en dus ook een in Leiden.

Al bij de inkoop wordt er rekening gehouden met de verschillende lichaamstypes van Nederlandse dames. De kleding wordt geïmporteerd uit diverse landen. Bijvoorbeeld uit Frankrijk want daar zijn de dames petite of uit Scandinavië voor de lange vrouwen. Het personeel geeft desgevraagd kledingadvies aan de klanten.

De winkel hangt vol kleurrijke kleding. Het zijn met name kleine labels uit heel Europa, zoals Klaes & Myra, Wax, Hunza, Noa Noa en Nathalie Vleeschouwer. „Dat zijn eerlijke merken van mooie materialen met een goede pasvorm. Bij ons staat de vrouwelijkheid centraal, dus je ziet heel veel elegante en vrolijke jurkjes in de rekken. We laten ons inspireren door de jaren zestig.” Naast jurkjes worden er ook bijpassende items verkocht zoals vestjes, tops, broeken en schoenen.MEER INFORMATIE


Art&Casey
Maarsmansteeg 23, Leiden
Website