Hof van Sijthoff, een bijzondere lunchroom

Ken jij Hof van Sijthoff al? Een bijzondere lunchroom van de Gemiva-SVG Groep in een mooi monumentaal pand op de Doezastraat.

Een lunchroom als alle anderen zou je denken, maar nee. Het bijzondere aan Hof van Sijthoff is dat het een leer-werkbedrijf in de horeca is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De mensen van Sijthoff vinden namelijk dat iedereen het verdient om zijn of haar talent te ontwikkelen en daarmee een rol te spelen in de samenleving. In het magazine van Sijthoff, hier een link, kun je de mooie verhalen lezen van de mensen die er werken. Bijvoorbeeld over Diana, een vrouw met een verstandelijke beperking die heel graag in de horeca wilde werken, het liefst in de keuken. Diana praat alleen niet, maar dat is totaal geen belemmering voor haar werk. Haar gezicht spreekt immers boekdelen en ze straalt en lacht de hele dag.

Je bent er aan het juiste adres voor koffie met wat lekkers, ontbijt, lunch en high tea. Op de kaart staan bijvoorbeeld kroketten, salades, soepen en diverse sandwiches. Alle gerechten zijn gemaakt van eerlijke en huisgemaakte producten. Er is een gezellige leestafel en een spelletjeskast. Voor kinderen is er een speelhoek en buiten heb je mooi uitzicht op de Doezastraat.

Hof van Sijthoff werkt samen met diverse partijen zo kan er bijvoorbeeld op dinsdagavond genoten worden van een diner van de Leo Kannerschool. Leuk om te onthouden is dat Hof van Sijthoff aan catering op locatie doet. Ze hebben een eigen brandweerwagen en bakfiets en zorgen dat elke catering op elk event onvergetelijk wordt!

1+1=2
Bij het Hof van Sijthoff is het echt Eén Plus Eén Is Twee. Samen werken, samen koken, samen proeven, samen genieten, samen zijn. Samen met andere deelnemers, stagiaires en vrijwilligers, maar ook samen met andere bedrijven, organisaties, met de buurt én met de stad. Samen maken we het verschil en zijn we hét recept voor een betere stad!

Kijk hieronder naar de docu die is gemaakt over Hof van Sijthoff.MEER INFORMATIE


Hof van Sijthoff
Doezastraat 1b, Leiden
Website