Nieuwe boetiek op de Doezastraat

Er is een nieuwe boetiek op de Doezastraat geopend met kleding van Nederlandse en Scandinavische merken voor drukke vrouwen die er leuk uit willen zien.

Eigenaresse Helma ’s-Gravenmade werkte een tijd lang als directiesecretaresse, maar mode is altijd haar passie geweest. “Ik dacht altijd: wat als ik ooit.. Maar ‘ooit’ houdt een keer op. Dit was het juiste moment en de juiste plek. Alle stukjes vielen op z’n plek. Het was nu of nooit.”

Verrassen
MyStyle is een boetiek met kleding voor vrouwen die van mode houden. “Het zijn vrouwen  die ondanks hun hectische leven er toch leuk uit willen zien, en advies daarin kunnen gebruiken. Ze houden van mooie kleding van goede kwaliteit.” ’s-Gravenmade mikt op een doelgroep van modebewuste vrouwen. “Maar eigenlijk heeft mode geen leeftijd.” In de winkel vind je merken zoals By Malene Birger, Stella Nova, Aaiko, Hunkøn, Dante6 en Lona Mila. ,,Het zijn Nederlandse en Scandinavische merken. Die doen het de laatste tijd heel goed. De komende tijd zullen er nog een aantal merken aan het aanbod worden toegevoegd. Ik wil mijn klanten verrassen met merken die ze nog niet kennen. Daarmee onderscheid je je van de ketens. Je hebt natuurlijk al een paar andere boetiekwinkels in de stad. We verkopen verschillende merken en daarmee versterken we elkaar. Ik ken bijvoorbeeld de eigenaressen van Antraciet op de Nieuwe Rijn en Pardoeza in de Doezastraat goed. We verwijzen weleens klanten van ons naar elkaar door.”

Naast kleding worden er ook tassen verkocht van het merk Smaak Amsterdam en schoenen van het Spaanse merk Lodi. Volgend jaar wil ’s-Gravenmade de collectie hiervan uitbreiden. Er zijn bovendien sieraden te koop van het Scandinavische merk Hultquist.

Prints en neonkleuren
Beleving is een belangrijke term voor de winkel. Als je binnenkomt ruik je een geurtje en je hoort zachte muziek. Er staat een grote roze uitnodigende bank en aan de lange tafel kun je een kopje koffie drinken. “De sfeer is belangrijk. Mijn klanten zijn vaak drukke vrouwen die hier even kunnen ontspannen. Hier binnenkomen moet een ervaring zijn.”


De trends voor komend seizoen zijn prints. “Die zijn eigenlijk nooit helemaal uit de mode geweest. Verder zie je veel kleur: oker, blauw, groen en roze.” Hoewel de winter nog moet beginnen, heeft ’s-Gravenmade al ingekocht voor de lente: “Dan zie je veel neonkleuren, zoals blauw en roze. Dat gaat zelfs door tot in de zomer. Je hebt ook nog wel pastelkleuren, maar fel gaat overheersen.” Maar eerst nog maar de winter overleven.MEER INFORMATIE


MyStyle
Doezastraat 20, Leiden
Website