Vissar verkoopt trendy kleding voor vrouwen

Vissar, een kleine winkel op de Nieuwe Rijn, verkoopt trendy kleding voor vrouwen. Afgelopen jaar opende deze leuke boetiek zijn deuren.

Vanessa Nantes is samen met haar goede vriendin Vania Baboza de eigenaar van de boetiek. De twee komen uit Brazilië en wonen al tien jaar in Nederland. Vissar betekent ‘trend’ in het Portugees, de taal die in Brazilië wordt gesproken dus. En dat is de voorwaarde waaraan de kleding die ze in hun winkel verkopen moet voldoen: het moet trendy en volgens de laatste mode zijn.

Mosterdgeel en printjes
Momenteel hangen er veel jurken in de kleuren rood en zwart. Voor het komende seizoen, de lente dus, zie je veel mosterdgeel en printjes zoals strepen, bolletjes en dierenprint. “We wilden eerst alleen kleding voor vrouwen met een kleine maat verkopen. We kwamen erachter dat dat niet ging werken in deze stad. Nu verkopen we kleding van maat xs tot en met l en xl.” Alle kleding in de winkel is de smaak van eigenaresses zelf. “We importeren de kleding uit Italië en Parijs. We kijken zelf wat we mooi vinden, en dat verkopen we in de winkel. Dat is slim, want zo kunnen we klanten goed adviseren.” Vissar verkoopt kleding en enkele accessoires, zoals sjaals, tassen en schoenen. Elke twee weken hangt er weer wat nieuws in de winkel. Voorraad hebben ze niet, want de winkel is daar klein voor. “Klein maar fijn. Alles wat we hebben, hangt in de winkel. We vinden het een hele leuke locatie. Op marktdagen lopen er veel mensen langs. Hiervoor zat er een Grieks restaurant op deze locatie.”

De doelgroep van Vissar zijn vrouwen. “We dachten eerst dat er alleen jonge studentes zouden afkomen op onze winkel, maar onze doelgroep is breder. Ook dertigers en veertigplussers komen hier shoppen, iedereen is hier natuurlijk welkom. We hebben onze kleding goed geprijsd.” De prijsklasse van de kleding is tussen de €29,00 en €59,00.

Uitbreiden naar Amsterdam
De winkel is nu tien maanden open en het gaat naar eigen zeggen heel goed. De droom van Nantes en Baboza is dan ook simpel: uitbreiden. “We zouden wel meerdere winkels willen hebben. Nog eentje in Leiden, maar ook in grote steden zoals Amsterdam. We werken daar hard aan en zijn er druk mee bezig. We hopen dat we dit jaar nog in Amsterdam kunnen openen.” Succes dames!MEER INFORMATIE


Vissar
Nieuwe Rijn 49, Leiden
Website