Kosi combineert kleding en leuke spullen

Kosi is verhuisd van de Burgsteeg naar de Nieuwstraat. Een verhuizing van hemelsbreed slechts enkele meters, maar voor de eigenaresse een wereld van verschil.

Marion Driessen kende de straat van de pop-up winkel die ze met enkele andere ondernemers daar vorig jaar had opgezet. “Er was daar veel aanloop. Ik dacht eraan om tijdelijk iets te huren en de winkel op de Burgsteeg aan te houden, maar uiteindelijk koos ik ervoor om te verhuizen.” Op de Burgsteeg zat ze precies 3 jaar toen ze die beslissing maakte. Momenteel resideert ze op nummer 15, het pand op nummer 13 wordt binnenkort ermee samengevoegd. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, het duurt nog wel een paar weken. Driessen is blij met de nieuwe locatie: “Superblij! Het ziet er fantastisch uit. De dynamiek is hier heel anders dan op de Burgsteeg. De winkel is lichter en er is meer ruimte. Ik kan de collectie beter presenteren hier. Ik had dit zo’n 20 jaar al in mijn hoofd, en nu komt het allemaal samen.”

Stoer, sexy en vrouwelijk
Kosi verkoopt kleding voor vrouwen, de stijl laat zich het beste omschrijven als stoer, vrouwelijk en sexy. Merken die je er vindt zijn bijvoorbeeld: Cristina Gavioli, Culture, Arma, Denim Hunter, Sixty Days, Manila Grace en 10 feet. “Ik laat me niet echt meeslepen door trends. Destijds was ik een van de eersten die kleding met printjes verkocht, nu zie je het overal. De stijl van de winkel is een mix. Je ziet van alles: van truttig tot stoer. Maar als je alles bij elkaar zo ziet, dan klopt het plaatje wel.”


Leuke spulletjes
In de nieuwe winkel heeft Driessen plek over, daarom verkoopt ze ook nog ‘leuke spulletjes’ erbij. “Tijdens de pop-up zag ik dat mensen het leuk vinden om rond te neuzen. De combinatie van kleding met mooie producten doet het goed.” Ze verkoopt bijvoorbeeld thee van Betjeman and Barton, sieraden van Joy Jewellery Bali, een moderne wijnkoeler (die ook bluetooth speakers heeft) van Nikki Amsterdam, servies van Zweeds design, tassen, geurkaarsen en servetten. Ook staan er meubels van Compound 24 die de zaak aankleden, maar ze mogen ook worden verkocht. “De reacties zijn goed. Op de oude locatie had ik mensen die binnenkwamen en even scanden en snel weer weg waren. Nu lopen ze echt rond te kijken.”

Meisje van 14 en vrouw van 80
Kosi krijgt een divers publiek binnen. “Afgelopen zaterdag stond er een meisje van een jaar of 14 precies hetzelfde shirtje te passen als een vrouw die bijna 80 wordt. En ze waren er allebei heel blij mee. De kleding in de winkel is dus niet gebonden aan leeftijd.”MEER INFORMATIE


Kosi
Nieuwstraat 13-15, Leiden
Website