Wat zijn de favoriete Leidse winkels van Janice Deul

De favoriete winkels in Leiden van… Janice Deul

Leiden is een echte winkelstad, met verschillende winkelgebieden die elk hun eigen charme hebben. Wat zijn jullie favoriete winkels? In deze rubriek lichten we die uit aan de hand van tips van Bekende Leidenaren. Deze keer: de 3 favoriete winkels van lifestyle journalist en fashion- & cultuuractivist Janice Deul. Die bevinden zich toevallig op loopafstand van haar huis.

1) Omnia Fausta

“Mijn favoriete winkel, hier kom ik geregeld even binnenlopen. De koffie staat altijd klaar en de kleding die eigenares Lucy verkoopt is stijlvol, origineel en high-quality. Je vindt hier mooie merken, die niet overal hangen. Isabel de Pedro bijvoorbeeld, top voor vrouwen met heupen. Ik koop hier zowel statement stukken als goede basics. Het is soms een investering, maar in feite shop ik duurzaam, want deze kleding is tijdloos en gaat een modeleven lang mee.”
Omnia Fausta, Hogewoerd 8a.
2) Rinda Refuge

“Ik heb de leukste buren van de stad. Ik ga namelijk ook vaak naar Rinda Refuge. Deze winkel is echt een schatkamer voor accessoire-lovers: ringen, kettingen, broches, sjaals; het is er allemaal te koop. Rinda brengt al dat moois zelf uit het buitenland mee. Ze houdt van schmuck en dat zie je. Het zijn originele items, waar ik graag wat extra voor neertel.”
Rinda Refuge, Hogewoerd 12


3) Hartendief

“Ik combineer vaak vintage met design. Ik wil er een tikkie glamourous uitzien, maar altijd met een knipoog en niet té gestyled. Ik heb hier al veel vondsten gedaan, zoals een Burberry-trenchcoat die ik altijd binnenstebuiten draag. Maar echt dol ben ik op de leren jaren 80’-jas, die ik hier afgelopen winter heb geshopt. Oversized en in knalgeel leer. Echt een item waar ik vrolijk van word.” Hartendief, Breestraat 171

 

Tot slot, wie zou jij nog meer in deze rubriek willen zien?
“Dat moet Maley Sidibé zijn, de best geklede man van Leiden en altijd goedgeluimd! Hij is net zijn eigen lifestyle label begonnen.”

Janice Deul is lifestyle journalist en fashion activist. Ze strijdt voor een inclusief mode- en medialandschap via haar platform Diversity Rules en geeft workshops en masterclasses over dit onderwerp. Sinds haar 21ste woont Janice in Leiden, maar ze kwam al sinds haar 15e in deze stad door de liefde. Haar vriendje leerde haar destijds de 3 oktober feesten kennen. “Een feest voor iedereen, dat vind ik zo leuk. Mijn persoonlijke highlight? Een rondje over de kermis en dan zuurstokken eten.” Wat ze aan Leiden zou willen veranderen? “Het culturele klimaat! Dat moet inclusiever. Daar zet ik me dan ook met liefde voor in.”MEER INFORMATIE


Janice Deul

Website