Ondernemende zussen openen kledingwinkel

Nikki en Lisa Robijn, zussen en de eigenaren van Roast and Toast. Afgelopen maand openden ze de kledingwinkel Nikki & Lisa.

Vier jaar geleden openden de zussen samen Roast and Toast op Burgsteeg 3. Daar verkopen ze broodjes (de toast), koffie (de roast) en taart. Ook verzorgen ze catering. De zaken liepen meteen al goed en er kwamen steeds meer cateringklussen bij. Toen ze begin dit jaar hoorden dat de kledingwinkel tegenover Roast and Toast ging verhuizen, ging het kriebelen. De ouders van Nikki en Lisa komen uit de mode en Lisa wilde ook altijd een kledingwinkel beginnen.

Gewoon doen!
Lisa: “Ik houd van mode, mensen vragen vaak waar mijn kleding vandaan komt. Een kledingwinkel is een droom die uitkomt. Natuurlijk twijfelden we nog eventjes of we het echt moesten doen, het is immers niet niks om nog een zaak te openen. Maar onze ouders zeiden: gewoon doen!” Nikki vult aan: “We zijn dan wel jong, maar we hebben al genoeg ervaring. We weten wat hard werken is. Als ondernemers werk je altijd door, ook als je ziek bent. En we hebben weleens de catering voor een partij van 70 mensen verzorgt, een beetje stress kunnen we dus wel aan.”

Gat in de markt
En dus grepen de zussen hun kans. Na een flinke verbouwing opende Nikki & Lisa afgelopen maand tegenover hun eigen koffiezaak. In de winkel vind je betaalbare mode en een snel wisselende collectie. Lisa: “Zoiets heb je niet in Leiden, ik vind het een gat in de markt. We richten ons op een doelgroep van meisjes en vrouwen van 15 tot 45 jaar. We gaan mee met de trends en elke week hangt er wel iets nieuws in de winkel.” Ze verkopen tops, truien, broeken, jurken, rokjes en wat accessoires. De prijsklasse ligt tussen de €20,00 en de €70,00. De dames zijn hun eigen visitekaartje, want ze dragen de kleding uit de winkel zelf ook.

Tijgerjas
Twee ondernemende zussen, werkt dat wel? Beiden: “Zeker!” Ze vertellen dat ze elkaar aanvullen en dat samenwerken goed gaat omdat ze alles tegen elkaar kunnen zeggen. Nikki: “De ene keer vindt Lisa iets leuk voor in de winkel dat totaal mijn smaak niet is, maar ik vertrouw haar oordeel.” Lisa: “Laatst koos Nikki een tijgerjas uit die ik helemaal niks vond. Maar de jas was de week erop meteen uitverkocht.”

Klussen met zussen
Social media is voor de winkel ook belangrijk. Lisa: “Je merkt dat klanten zeggen: ‘Hee, ik zag dat shirtje voorbij komen op Instagram. Hebben jullie die nog?’ Zowel jonge meiden als vrouwen houden social media in de gaten.” Hebben de zussen ambities om nog meer winkels te openen? Nikki: ,,Voordat de kledingwinkel open kon, moest er flink verbouwd worden. Dat hebben we allemaal zelf gedaan, met hulp van familie en vrienden. We grapten dat we hierna een bedrijf beginnen dat ‘Klussen met Zussen’ heet. Maar nee, voorlopig is het wel even goed zo.”MEER INFORMATIE


Nikki & Lisa
Burgsteeg 4, Leiden
Website