De favorieten winkel van Danique Hoofwijk

De favoriete winkels van Danique Hoofwijk

Leiden is een echte winkelstad, met verschillende winkelgebieden die elk hun eigen charme hebben. Wat zijn jullie favoriete winkels? In deze rubriek lichten we die uit aan de hand van tips van Bekende Leidenaren. Deze keer: de 3 (of eigenlijk 4) favoriete winkels van Girlscene-hoofdredacteur Danique Hoofwijk.

1) Antraciet

“Hier kom ik heel graag, ze hebben een hele mooie collectie. Het is een combinatie van bekende Scandinavische ontwerpers en wat minder bekende merken. De eigenaresse heeft een hart voor de zaak, dat merk je in alles. Ze verkopen veel duurzame merken, dat vind ik erg belangrijk. Zeker nu ik een dochtertje heb, wil ik een steentje bijdrage aan een betere wereld.”
Antraciet, Nieuwe Rijn 29

2) Tokkelientje

“Ook weer een winkel met een hele lieve eigenaresse. Ze heeft een goede visie en wederom een hart voor de zaak. Ze verkopen er duurzame kinderkledingmerken. Ik loop hier altijd wel met iets naar buiten.”
Tokkelientje, Hogewoerd 10a

3) Jut & Juul


“Hier koop je de perfecte kraamcadeaus en interieuritems voor de kinderkamer. Van rammelaar tot dekentje, alles is net even anders. En ook heel fijn: het is niet stuk na 3 keer wassen.”
Jut & Juul, Nieuwe Rijn 58

4) Babassu

“Mag ik nog een winkel noemen? Sinds ik moeder ben geworden ga ik graag naar Babassu voor een moment voor mezelf. Ik kan er helemaal relaxen. Toen ik zwanger was, kwam ik er voor de ‘mama massage’ en nu trakteer ik mezelf nog weleens op een pedicure of manicure. Echt een aanrader!”
Babassu, Nieuwe Rijn 60

Tot slot, wie zou jij nog meer in deze rubriek willen zien?
Ik zou graag of Eefje (heerlijke recepten) of Frederique (prachtmens met mooie ziel en lief persoon met mega gevoel voor mode) of Ajgul (powermommy van een tweeling, mega lief inspirerend persoon) willen zien.

Alweer 7 jaar is Danique Hoofwijk de hoofdredacteur van het grootste online meiden community van Nederland en België: Girlscene.nl. Sinds 2 jaar woont ze met haar man en dochtertje in Leiden. “Ik zou hier niet meer weg willen. Ik werk 4 dagen per week in Amsterdam, dat is voor mij te druk om te wonen. Leiden heeft de perfecte combi van stad en rust. Ik vind het er heerlijk!”MEER INFORMATIE


Leiden

Website