Jurkjes, jurkjes en nog meer jurkjes bij Own & Club

Het hoekje van het Gangetje en de Botermarkt is sinds een tijdje de nieuwe locatie van Own & Club. Daarvoor zat de winkel op de Haarlemmerstraat.

Eigenaren Meggy Migic en Vincent Kouwenhoven werken al zo’n twintig jaar in de fashion. Ze hebben ook een vestiging van Own & Club in Den Haag. “We zochten een nieuwe locatie die lijkt op de buurt van onze winkel op de Denneweg: gezellig met terrasjes, restaurants, een bakker en andere leuke winkels. We liepen op een avond door de stad en zagen dat Babooka ging verhuizen. Het was puur toeval! Het is hier zo’n leuke plek. We zijn er heel blij mee,” vertelt Migic. Own & Club staat volgens haar voor ‘join the club’.

Jonge meiden, moeders én oma’s 
Own & Club is een kledingwinkel voor vrouwen. “Onze doelgroep is heel breed. Jonge meiden komen hier, maar ook hun moeders en hun oma’s. Het zijn moderne vrouwen die van kwaliteit houden.” Kouwenhoven vult aan: “Iedereen is welkom. We verkopen veel basics, maar ook items die met de mode meegaan. Elke maand vind je hier weer nieuwe stukken.”

Complete outfit
De winkel verkoopt merken zoals American Vintage, Love Stories, Iro, Diadora, Second Female en Samsoe Samsoe. Je kunt er terecht voor een complete outfit: van bikini en lingerie, tot jurk en jeans. En van trui tot t-shirt. Je vindt er ook sieraden van Fashionology, zonnebrillen van Le Specs, maar ook sneakers , riemen en tassen. “Voor de winter kun je hier de mooiste winterjassen krijgen. We zijn daar heel goed in, al zeg ik het zelf. We hebben veel aanbod, veel merken en veel modellen.”
De kleding van Own & Club is ook online te bestellen. De webshop was eerst een toevoeging aan de winkels, maar draait nu als winkel op zich.

Jurkjes, prints en breisels
Momenteel hangen er veel jurkjes in de rekken. Migic: “Je ziet jurkjes, jurkjes en jurkjes. Je draagt ze met sneakers of laarzen. Verder zie je veel prints: bloemen, strepen, dieren en polkadot. De tijgerprint wordt komend seizoen wat minder.” De kleding voor het najaar is ook al ingekocht. “Dan zie je veel breisels en items van wol en kasjmier. De kleuren voor komend najaar zijn heel divers: van licht en pastel naar donkere kleuren zoals zwart, blauw en grijs.”

Eigen label
Het stel heeft nog mooie ambities met de winkel. “We dromen van ons eigen label. Het blijft niet bij een droom, want onze eigen kledinglijn gaat er echt komen.” Wordt vervolgd dus.MEER INFORMATIE


Own & Club
Gangetje 5, Leiden
Website