Moederdagtips van Kooyker

Moederdag komt er weer aan. Noteer in je agenda, dat is zondag 12 mei. Geen stress, wij hebben leuke cadeautips voor je. Deze komen van boekhandel Kooyker. Een boek doet het immers altijd goed!

Wat dacht je van de langverwachte nieuwe roman van Maria Duenas: ‘De dochters van de kapitein‘.  Het boek gaat over drie Spaanse zussen begin twintigste eeuw naar de VS emigreren, waar ze het restaurant van hun overleden vader overnemen. Aanvankelijk verzetten ze zich tegen de manier van leven in New York, maar algauw beseffen ze dat ze alleen kunnen overleven als ze het restaurant ombouwen tot een variétéclub. Het krijgt de naam “De dochters van de kapitein’. Ieder van de drie dochters beleeft daarbij haar eigen avonturen.

Of het nieuwe kookboek van Janneke Vreugdenhil: ‘We love Groente’. We weten allemaal dat groenten goed voor ons zijn. Zo goed dat we er zo veel mogelijk van willen eten. Maar om nou te zeggen dat het makkelijk is om elke dag weer iets nieuws met groenten te bedenken? Iets dat binnen niet al te lange tijd op tafel staat en waar iedereen blij van wordt. Dit boek gaat daarbij helpen. In We ♥ groente geeft Janneke Vreugdenhil meer dan 120 gloednieuwe recepten.

Of ‘De lichte jaren’ van Elizabeth Jane Howard. Het boek speelt zich af in de nadagen van het Victoriaanse Engeland en de eerste onzekere jaren na het einde van de oorlog. Deel 1, dit boek dus, begint eind jaren dertig, in de laatste gouden jaren voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In de zomermaanden komen drie generaties van de familie Cazalet bij elkaar op hun familielandgoed vlak buiten Londen. Ze vullen hun dagen met kinderspelletjes in het bos, picknicken op het strand, gin-tonics in de tuin, feestmalen in de eetkamer. Het is een zonovergoten, onbekommerde tijd – maar onder de idyllische oppervlakte broeien er affaires en gefnuikte ambities; en de oorlog werpt zijn schaduw vooruit.

En wat vind je van ‘Mijn mama’ van Annemarie van Haeringen. Een prachtig prentenboek over de liefste mama van de hele wereld.MEER INFORMATIE


Kooyker
Breestraat 89, Leiden
Website