Next Door opent derde winkel

Maar liefst drie van de vijf winkels in het eerste deel van Pieterskerk Choorsteeg zijn nu van Next Door.

Een stukje geschiedenis. In 2015 nam Silvia Frolich de winkel op de Pieterskerk Choorsteeg 1 over van Madelon Braaksma van de winkel Maf. Die verhuisde naar een groter pand op de hoek op de Breestraat. In het voorjaar van 2018 opende Frolich de winkel tegenover Next Door, op nummer 2. “Deze winkel noemen we ‘Next Doortje’. Eigenlijk is het gewoon een verlengstuk van de eerste winkel met een steegje ertussen. Momenteel hebben we daar alle sale hangen.” En in maart van dit jaar opende Naturals by Next Door. “Nee, dat had ik destijds toen ik de eerste winkel opende nooit verwacht. Nu heb ik er drie. Ik heb deze winkel geopend omdat ik leegstand zo zonde vind. Ik doe het voor de steeg. Ik vind het belangrijk dat het hier gezellig blijft. Mijn klanten noemen het dapper van me.”

Mode en wonen
Elke winkel van Frolich is weer net even anders. Next Door by Sil verkoopt dameskleding. “Veel van Studio Anneloes, dat is echt het merk van onze winkel waarvoor klanten komen. De ontwerpster daarvan komt oorspronkelijk uit Leiderdorp en maakt kleding voor de Nederlandse vrouw. We hebben ook kleding van Loom&Lace, Juul&Belle en Black Colour. De kleding is casual en goed draagbaar, ook leuk voor feestjes. En allemaal erg betaalbaar, het kost maximaal €150,00.” Bij Next Doortje vind je naast kleding ook woonaccessoires en leuke kadootjes.

Natuurlijke tinten
En Naturals by Next Door verkoopt fairtrade, biologische of gerecyclede kleding en woonaccessoires. “Bij de andere winkel was daar vaak vraag naar. Ik vind het leuk om me erin te verdiepen.” Je vindt er bijvoorbeeld kleden van gerecycled katoen, markttafels uit India, manden van zeegras en kleding van goede viscose van merken zoals Basis Apparel, Nümph, Puur lifestyle en Out of Africa. “Deze laatste winkel is echt mijn trots, dit is wie ik ben. Ik houd van mode en van wonen. En ja, het blijft wel echt bij drie winkels hoor.” Momenteel hangt er in alle drie de winkels zomerkleding, maar Frolich heeft al de kleding voor de winter ingekocht. “Je ziet dan veel wol en truien. Voor Naturals zoek ik dan vooral naar items in natuurlijke tinten.”


Leuke steegjes
Frolich heeft het naar haar zin in de Pieterskerk Choorsteeg. “Er lopen hier veel toeristen en het contact met de andere ondernemers is heel goed. We letten op elkaar en op elkaars winkel. De steegjes rondom de Breestraat zijn zo leuk, vroeger was de Haarlemmerstraat de enige winkelstraat van Leiden maar dat is allang niet meer.”MEER INFORMATIE


Naturals by Next Door
Pieterskerk Choorsteeg 6, Leiden
Website