De favorieten winkel van Eefje van Eefsfood

De favoriete winkels van Eefje Friedhoff (@eefsfood)

Leiden is een echte winkelstad, met verschillende winkelgebieden die elk hun eigen charme hebben. Wat zijn jullie favoriete winkels? In deze rubriek lichten we die uit aan de hand van tips van Bekende Leidenaren. Deze keer: de 4 favoriete winkels van foodblogger/influencer Eefje Friedhoff.

1) Velvet Music
“Ik ben nog zo’n diehard cd-koper. Mijn smaak is breed, ik luister heel graag naar Kings of Leon, Amy Winehouse, Douwe Bob, Ben Howard en Bastille. En op het moment luister ik veel naar de Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi, die is echt mega upcoming. Hij heeft mij eerder dit jaar totaal ingepakt toen ik hem voor het eerst live zag. De ochtend dat zijn cd uitkwam, ging ik meteen langs bij Velvet. Ik ben geen struiner, maar meer een doelgerichte shopper. Vaak luister ik in de auto naar cd’s, als er iemand meerijdt dan waarschuw ik hem of haar altijd even hiervoor. Ik heb ook lp’s, thuis staat een platenspeler en de hoezen vind ik ook leuk voor aan de muur.”

Velvet Music, Nieuwe Rijn 34 Leiden

2) Wearhouse
“Ooit kocht ik een paar Vans in deze skatewinkel. Sindsdien ga ik met enige regelmaat langs en de verkoper tevens eigenaar weet nog altijd welk model dat toen was en welke maat ik heb. Ik denk dat hij me al minstens 6 paar heeft verkocht ik voel me bijna schuldig als ik ze ergens anders koop. Topvent! Laatst waren de Vans weer in de aanbieding, het is voor mij gevaarlijk om daar naar binnen te gaan.”

Wearhouse, Stille Mare 9 Leiden

3) Salie
“Deze vrolijke plantenwinkel ligt op mijn fietsroute naar kantoor. Ik had nooit planten, maar ik wilde mijn huis opleuken en zocht een hangplantje. De eigenaresse koos er eentje voor me uit en dat is sindsdien de mooiste plant in mijn huis. De winkel bestaat precies een jaar, eerst heette het Stek. Je kunt er terecht voor planten- en verzorgingstips en leuke inspiratie.”

Salie, Haven 4 Leiden

4) VNTG
“Mag ik er nog eentje noemen? Kledingwinkel VNTG verkoopt alleen maar vintage kleding, de naam doet het al vermoeden. Ik vind dat een goed initiatief. Mijn nicht werkt er. Ik heb er ooit een tuinbroek gekocht waar ik lang naar op zoek was en nog steeds erg blij mee ben. De winkel ziet er altijd gezellig en goedgevuld uit.”

VNTG, Botermarkt 11, Leiden

Aan een foodblogger moeten we natuurlijk ook vragen waar ze het liefste komt voor een hapje of drankje. “De lekkerste Thai van Leiden is Siri Thai op de Doezastraat. Als ik daar eet, gaat er geen hap m’n mond in zonder dat ik zeg: oh wat lekker. Het is een klein zaakje, reserveren is aanbevolen. Ik ga binnenkort daar ook de afhaal proberen. Verder kom ik graag bij Lot en de Walvis, Bar Lokaal (daar eet je de lekkerste eggs benedict!), Roos, Borgman en Borgman en City Hall.”

Eefje Friedhoff (28 jaar) is het gezicht van Eefsfood, een website waar ze recepten, kookvideo’s, hotspots en persoonlijke verhalen deelt. Haar site en instagram bestaan sinds 2014 en inmiddels heeft ze ruim 23 duizend volgers! “Ja, ik word weleens herkend op straat. Dat went echt niet. Ik was een keer na vakantie boodschappen aan het doen en iemand riep naar me: Hee, hoe was het in Italië? Ik vind dat wel leuk hoor!”

Eefje is geboren in Leiden, maar woonde altijd in Voorschoten. Sinds 7 jaar is ze terug in onze stad. “Vroeger zeiden mensen: ik wil nooit meer weg uit Leiden. Dat snapte ik nooit, maar nu ik er zelf woon begrijp ik dat wel. Ik voel me soms de ambassadeur van Leiden, ik probeer de stad altijd te promoten bij anderen.” Dat was niet altijd zo. “Vroeger vond ik dat Leiden een beetje achterliep. Toen kwam Roos op de Botermarkt, en sindsdien is er een hoop veranderd en vernieuwd in de Leidse horeca. Leiden wordt nog hip!” Het leukste aan de stad vindt Eefje de verschillende buurtjes. “Er zijn soms delen waar je nooit komt. Ik loop weleens door de Pieterskerk Choorsteeg, maar ga eigenlijk nooit naar binnen bij de winkels. Dat zou ik echt moeten doen. Ook wil ik dan bij restaurant Puur eten.”

Wie zouden er volgens jou ook in deze rubriek hun tips uit Leiden moeten geven? “Dat zijn @SusanAretz en @esther_bosch_interieur.”MEER INFORMATIE


Eefs Food

Website