Handgemaakte laarzen en bijpassende tassen bij La Luuz

Vanuit een laarzentic opende eigenaresse Annemiek van Rijn haar winkel op de Maarsmansteeg. Een hele goede reden!

Een laarzentic dus. Annemiek heeft een kast vol en tekent ze graag zelf. Ze had een baan in de HR en twijfelde of dit echt wat voor haar was. “Ik was in Spanje op vakantie en raakte aan de praat met iemand die een leerfabriek had. Ik liet mijn schetsen zien die ik had gemaakt. En zo werd de eerste La Luuz laars een feit.” Dat klinkt heel makkelijk en snel, maar het proces duurde ruim 1,5 jaar. “De pasvorm is belangrijk. Een laars moet precies goed om je been passen, niet te krap en niet te ruim. Mijn laarzen zijn gemaakt voor de kuiten van Hollandse dames.”

Geel en blauw
De naam van haar winkel verwijst naar Costa de la Luz, de plek waar de fabriek staat. Van Rijn houdt van felle kleuren laarzen en ‘La Luz’ betekent ‘het licht’. De eerste laarzen die ze ontwierp waren in de kleuren geel en blauw. In eerste instantie werden haar laarzen alleen bij Next Door by Sil op de Pieterskerk Choorsteeg en nog een winkel in Tilburg verkocht. “Ik droomde altijd van een eigen winkel waar ik zelf mijn laarzen kon verkopen en ook bijpassende tassen. Toen kwam dit ruime pand op mijn pad en besloot ik ook nog kleding erbij te verkopen.” Op deze locatie zaten eerder juwelier Rob van Gerner en Italiaanse deli Mauro.

Espadrilles en tassen
De collectie laarzen is inmiddels uitgebreid met meer kleuren: petrol, azulon, army en pomodoro. Ze kosten van €199,95 tot €219,95. Toevallig draagt Van Rijn tijdens het interview niet haar eigen laarzen, maar espadrilles. “Het plan is om volgend jaar ook een La Luuz espadrilles collectie te hebben.” Ook is ze bezig met een eigen tassenlijn. “Het wordt een shoppermodel met wat leuke accentjes in felle kleuren, zodat de tas bij je laarzen kan passen.”

Drie paar laarzen
De kleding die La Luuz verkoopt zijn van merken zoals Colourful Rebel en wat startende labels in maten van xs tot xxl. ,,Ik heb goed gekeken naar wat je in Leiden nog niet hebt. Je vindt bij mij alles voor een zakelijke of sportieve outfit. Zowel moeders als dochters en oma’s kunnen hier terecht.” Van Rijn is blij met haar eigen winkel. “De reacties van mijn klanten vind ik erg leuk. Er lopen vaak mensen langs en die steken hun duim op naar me. De allereerste klant was meteen fan van mijn laarzen, ze kocht gelijk drie paar!” Waarschijnlijk ook iemand met een laarzentic dus.MEER INFORMATIE


La Luuz
Maarsmansteeg 21, Leiden
Website