Cadeautjes en workshops die je blij maken

Cadeautjes die je blij maken, en workshops waar je ook blij van wordt. Dat is Kleurrijk Geluk, een kleine maar kleurrijke winkel.

Het kan snel gaan. Elke de Wit en Claudia Wondergem leerden elkaar kennen tijdens de Geluksroute, afgelopen weekend was dat precies een jaar geleden. Elke volgde een workshop bij Claudia. Ze wilde zelf ook workshops vilten geven en kon dat doen in de ruimte van Claudia. Toen ze hoorden dat er een ruimte in de stad vrij kwam, namen ze de stap om samen een winkel te beginnen waar er ruimte was voor workshops en om leuke spullen te verkopen. “Spullen waar je blij van wordt,” verbetert Claudia. “Een vrouw kwam laatst de winkel binnen en zei: je wordt hier meteen gelukkig als je binnenloopt. Dat is precies wat we willen. We verkopen alleen iets als we er zelf blij van worden, dan wordt een ander er vast ook blij van.”

Van knuffelsteen tot kaartje
Wat voor spullen zijn dat dan? Kleurrijke dreamcatchers, kussens, sjaals, kleurboeken, knuffelstenen, hangers, ringen, armbandjes, waterflessen, vingerpoppetjes, kaarten, kalenders, paraplu’s en nog veel meer. Elke: ,,We verkopen spullen met een verhaal, bijvoorbeeld sieraden van oude sari’s, handgemaakte armbandjes uit India en items uit Peru, Bolivia en Nepal. Alles is duurzaam, ecologisch of fairtrade. En ook nog eens betaalbaar.” Het goedkoopste in de winkel zijn de plakstenen van €0,50. Het duurste een sieraad van €50,00.

Oudste en nieuwste winkel
De dames zijn blij met de winkel op de Hogewoerd. “We hebben hier veel aanloop. Naast ons zit koffie- en theewinkel Het Klaverblad, die bestaat al 250 jaar. De oudste winkel van Leiden zit dus nu naast de jongste winkel van de stad,” lacht Claudia.

Uit je hoofd
De winkel biedt ook ruimte aan creatieve workshops. Er zijn workshops waarvoor je je moet inschrijven en waarbij je zo mag binnen komen lopen. Een greep uit het aanbod: bosdiertjes vilten, kaarsen beschilderen met 3d-verf, herfstslinger maken, stip je levensverhaal en beeldhouw je eigen beestje. Claudia: ,,Het zijn workshops waarbij je even uit je hoofd gaat. En ze zijn gezellig, je kunt er lekker kletsen.” Er zijn ook workshops voor kinderen vanaf 6 jaar, een leuke tip voor de komende herfstvakantie.MEER INFORMATIE


Kleurrijk Geluk
Hogewoerd 13, Leiden
Website