Handgemaakte tassen van Suna Pelle

Handgemaakte leren tassen en accessoires, die kun je kopen bij Suna Pelle. Zelfs een tas van  vezels van een ananas.
Afgelopen juni opende Suzanne Fluit haar eigen winkel op de hoek van de Hooglandse Kerksteeg en de Oude Rijn. Ze is afgestudeerd aan de HMC, waar ze leerde haar eigen tassen te maken. De bijzondere naam van de winkel verwijst naar het Italiaanse woord voor ‘leer’: pelle. En Suna is de naam die het oppaskindje van Suzanne voor haar bedacht, omdat het zo lastig uit te spreken was.

Van fannypack tot schoudertas
Suzanne heeft een passie voor tassen: “Als ik met iemand praat, kijk ik altijd als eerste naar de tas. Vaak zegt het iets over de persoonlijkheid.” Ze ontwerpt haar eigen modellen, van groot tot klein en van fannypack (heuptasje) tot grote schoudertas. De tassen zijn van goede kwaliteit en gaan een leven lang mee. Ook maakt ze accessoires zoals sleutelhangers, portemonnees en laptophoezen.

Atelier
Klanten kunnen de tassen kopen of naar eigen smaak laten aanpassen. De winkel is namelijk ook het atelier. “Als klanten binnenkomen, lopen vrouwen links naar de tassencollectie, mannen lopen naar rechts om de machines te bekijken.” Rechts is het atelier waar Suzanne aan de tassen werkt. “Mensen vinden het leuk om me aan het werk te zien.”

Ananas
Voor mensen die geen leer willen is er een mooi alternatief: tassen van pinatex. “Dat zijn tassen gemaakt van bladvezels van ananassen. Ik maak er tassen en clutches van.” Natuurlijk draagt Suzanne haar eigen tassen. Momenteel is dat er klein model van zwart leer en luipaardprint.

Sieraden
Bij Suna Pelle kun je bovendien sieraden van het Amerikaanse merk Ringcrush kopen. Het merk heeft sieraden met echte edelstenen. Ze vertelt: “Daarvan wordt gezegd dat ze goede eigenschappen hebben die je kunnen helpen bij stress of angsten. Ze worden gecombineerd met 14 of 24 karaat goud. Ik ben de enige in Nederland die deze sieraden verkoopt.MEER INFORMATIE


Suna Pelle
Hooglandse Kerksteeg 12, Leiden
Website