De favoriete winkels van Emma Heijnders van @LeidenLokaal

Leiden is een echte winkelstad, met verschillende winkelgebieden die elk hun eigen charme hebben. Wat zijn jullie favoriete winkels? In deze rubriek lichten we die uit aan de hand van tips van Bekende Leidenaren. Deze keer: de 5 favoriete winkels van Emma Heijnders, bekend van het leuke instagramaccount ‘Leiden Lokaal‘.

Maar voordat ze ons haar favoriete winkels deelt, vertel eens, hoe ben je op dit account begonnen? “Sinds eind vorig jaar ben ik met mijn vriend vanaf Katwijk, een oase aan rust, naar Leiden verhuist. We houden van de drukte om ons heen en zijn echte ondernemers. Na werk even naar de stad voor een koffie, ’s ochtends een lekkere wandeling door de stad. Dat zit nu inmiddels toch echt in ons systeem. Als nieuwe Leidenaren zijn we echt (nog) op zoek naar de mooie plekjes van Leiden en gaan we graag op ontdekking. Deze plekjes en ontdekkingen deel ik daarom graag via Leiden Lokaal. Mooie plaatjes, must sees en lokale tips zul je terugvinden op @leidenlokaal en wij zien ook graag jullie favo plekjes en mooiste foto’s!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

So many colors within these canal houses, can’t get enough of this street @ de Herengracht 💗 Luckily my yoga school @namaste.bodymind is located over here😁 ———————— Wat een kleurrijk plaatje van de herenhuizen @ de Herengracht. Hier krijg je toch geen genoeg van💗 Gelukkig kom ik wekelijks bij @namaste.bodymind aan de herengracht😁 • #herengracht #leiden #canalhouses #coloredhouses #canalstreet #leiden #typicaldutch #architecture #dutchdesign #dutchphotographer #architecturephotography #architecturelove #urbanliving #streetphotography #urbanlife #cityphotography #streetview #oldhouselove #cityview #oldhouses #littleamsterdam #amsterdam #visitholland #netherlands #visitleiden #stadvanontdekkingen #nikond5300

Een bericht gedeeld door leidenlokaal (@leidenlokaal) op


En hoe bevalt de stad haar in Corona-tijd? “Onlangs bezocht ik voor het eerst sinds weken weer de stad voor winkels. Eigenlijk viel me gelijk op dat het nergens echt druk was, overal afstand genomen kon worden en veel winkels goede maatregelen treffen. Enkel bij de Nieuwe Rijn en Haarlemmerstraat (rond prime-time) is het even opletten. Winkelen op afstand in je eigen stad, is dat niet gek? Eigenlijk went het heel erg snel, de binnenstad en de zijstraatjes zijn nog lang niet zo druk als de woonboulevards, tuincentra en bouwmarkten. Nu verschillende winkels weer open zijn of andere mooie initiatieven zijn gestart ben ik verder gegaan met het ontdekken van Leidse boetiekjes en vintage winkels. Hieronder een greep uit mijn favorieten tijdens Corona.”


House of items
“House of Items is een super schattig winkeltje in de Pieterskerk-Choorsteeg, wat ik zelf het leukste winkelstraatje van Leiden vind. Deze dagen is het er niet zo druk als je gewend bent, maar is dat nu niet alleen maar fijn? Afstand houden is daar deze dagen nog goed mogelijk. Tijdens een van mijn weekendwandelingen viel het mij op dat ze als één van de eerste weer open waren op zaterdag en ik heb direct wat kleine cadeautjes voor mezelf en anderen gekocht. Hier kun je namelijk altijd slagen voor kleine cadeautjes en leuke kaarten om te versturen! Ook hier hebben ze diverse maatregelen getroffen en gelukkig maar, want de eigenares is altijd supergezellig. Vooral in deze tijden is een praatje op afstand met iemand anders dan je huisgenoot toch ook wel erg fijn!”

House of items
Pieterskerk-Choorsteeg 18, Leiden

PLUUM
“PLUUM is inmiddels ook alweer even open. Het viel me gelijk op dat ze hier met een mandjes-concept werken; er staan twee mandjes buiten en wanneer die weg zijn moet je even wachten. Superfijn die duidelijkheid! En even wachten vinden we allemaal niet erg in deze tijd toch? Eigenlijk was ik zelf nog nooit in PLUUM geweest (als nieuwe Leidenaar), maar het stond nog hoog op mijn lijstje, welke ik helaas moest uitstellen. Nu kon ik de winkel toch met eigen ogen bekijken; wat een prachtige winkel met veel leuke spulletjes voor in huis en echt mega veel kaarten, heel handig in deze tijd!”

Pluum
Burgsteeg 2, Leiden

Kringloop, Vintage & More
“Wauw wat een te-gekke winkel is dit, elke keer kijk ik weer mijn ogen uit en voor ik het weet ben ik een half uur verdwaald in de winkel. Op het moment is dit wel even anders, je volgt een looproute, let op anderen, neemt net wat minder de tijd maar de spullen blijven gelukkig even mooi als altijd! Op Instagram is er daarentegen genoeg tijd om alle spullen rustig te bekijken via hun stories. Door deze stories kwam ik er zelf achter dat er regelmatig ook echte vintage klassiekers, zoals Levi’s broeken, te vinden zijn. Dit kon ik dus laatst ook niet laten, gelukkig zijn ze dan ook open om toch even de broek (en trui… haha) te passen!”

Processed with VSCO with g3 preset

VNTG
“Van deze twee kledingwinkels mis ik bijna nooit een story; wat doen zij dit leuk en wat zitten er leuke items tussen! Ik betrapte mezelf erop dat ik wachtte tot ze weer open gingen. Guess what? VNTG is sinds kort weer open en ik ben hier direct geslaagd. Ik kon hier afgelopen weekend twee items uit webshop passen, hoe ideaal is dat?”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🌼💚 Happy Wednesday 💜🌻 #vntg #leiden #vintage

Een bericht gedeeld door Marieta Hoek (@vntglabel) op

Backstage By Dani
“Maar goed, over de stories: heel fijn is dat ze de kleren altijd zelf dragen waardoor je gelijk ziet hoe het allemaal valt. Backstage By Dani heeft inmiddels ook al een tijdje een online shop waar je supermakkelijk kunt bestellen en bij VNTG kun je altijd al online terecht.”

Ook verdwalen in al het moois wat de winkels van Leiden te bieden hebben? Volg de bovenstaande winkels alvast op Instagram en ik geloof dat jij daarna de verleiding ook niet (meer)kunt weerstaan!MEER INFORMATIE


Leiden Lokaal

Website